Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 15 januari 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Dubbelspoor 34, dakkapel aanbrengen.
Fascinatio fase 2, 110 woningen bouwen, (Maasstede Woningontwikkeling).
Fascinatio fase 2, 19 woningen bouwen, (Eurowoningen B.V.). Fascinatio fase 2, 10 woningen bouwen, (Eurowoningen B.V.). Sterrekinderen Erf 28, appartement uitbreiden. s-Gravenweg 379, horecagelegenheid bouwen.
Amsteldiep, winkelcentrum De Terp gedeeltelijk herinrichten. Evertsenstraat 2, woonhuis vergroten t.b.v. minder valide. Hoofdweg 18, pompeiland bouwen en werkplaatsgebouw veranderen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure:


1. Fascinatio fase 2, 110 woningen bouwen (Maasstede Woningontwikkeling).

2. Filosofentuin 2, woon- werkeenheid vergroten.
3. Evertsenstraat 2, woonhuis vergroten (voorziening t.b.v. minder valide)

Aan de bij 1 genoemde aanvraag kan worden meegewerkt met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 5 van de Voorschriften bestemmingsplan Fascinatio. Aan de bij 2 en 3 genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedures liggen de genoemde aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 16 januari 2003, op werkdagen ter inzage. Het bij 1 genoemde plan ligt gedurende twee weken ter inzage. De bij 2 en 3 genoemde aanvragen liggen gedurende vier weken ter inzage.
Gedurende de aangegeven perioden is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 20 december 2002:
Fascinatio fase 2, 8 woningen bouwen (Eurowoningen B.V.).

KAPVERGUNNINGEN

Vergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Door de gemeente aangevraagd en verleend:
Verzenddatum 6 januari 2003:
Nabij Waaierdans 20 en 30 2 populieren

Verzenddatum 6 januari 2003:
Othello 30 1 berk en 1 moerascypres
Roos van Dekama Erf 6A 1 kastanje
Floridaweg 33 1 berk

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

DRANK- EN HORECAVERGUNNING

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om SVS Voetbal en de Vereniging Korfbal Combinatie/Van Santen, gevestigd aan de Capelseweg 37, Capelseweg 39 en Capelseweg 31 een Drank- en Horecavergunning te verlenen. Aan deze vergunning zijn, gelet op artikel 4 van de Drank- Horecawet, een aantal voorschriften verbonden ter voorkoming van mededinging door het verstrekken van alcoholhoudende drank, die uit een oogpunt van ordelijk economisch verkeer als onwenselijk moet worden beschouwd.

De ontwerpbeschikking ligt gedurende een termijn van vier weken vanaf de dag van deze publicatie ter inzage. Gedurende deze vier weken kunnen belanghebbenden hun zienswijzen met betrekking tot de opgenomen voorschriften ter voorkoming van mededinging, bekendmaken bij het college van burgemeester en wethouders.

VOORBEREIDINGSBESLUIT

Het college maakt ingevolge artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 december 2002 heeft besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor het perceel Bermweg 173, een en ander zoals aangegeven op de bij dat besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening nummer 02-S-090-SI, gedateerd 2 september 2002.

Het besluit van de raad van 17 december 2002 treedt met ingang van 16 januari 2003 in werking.

Een exemplaar van het betreffende raadsbesluit en van het raadsvoorstel en de daarbij behorende tekening liggen voor eenieder op werkdagen ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht staat voor degene wiens belang rechtstreeks bij het hiervoor genoemde besluit is betrokken, de mogelijkheid open daartegen bezwaar te maken binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking bij de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Als u bezwaar indient, blijft het besluit waartegen u, en andere belanghebbenden, bezwaar instellen van kracht. Indien spoed dit vereist, is het mogelijk bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BM Rotterdam, een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor moet u griffierechten betalen. U ontvangt hiervoor een rekening van de rechtbank.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE INGEVOLGE ART. 19 VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

VRIJSTELLING EX ARTIKEL 19, LID 1, VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING VOOR DE REALISERING VAN EEN BEDRIJFSGEBOUW (KANTOOR) EN EEN GARAGE (STALLING VOOR AUTO) OP HET PERCEEL BERMWEG 173

Het college maakt bekend dat van de heer A.M. Eijkelenboom een verzoek is ontvangen om op het perceel Bermweg 173 een bedrijfsgebouw (lees: kantoorgebouw) en een garage (lees: autostalling) te mogen bouwen. Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Stadsdeelpark herziening II, dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

In dat kader - ter voldoening aan het bepaalde in artikel 19a, vierde lid, sub a., van de WRO - ligt het verzoek van 16 januari tot en met 13 februari 2003 voor eenieder ter inzage.

Gedurende die periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijzen ten aanzien van het bouwplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de ontwerpbeschikking inzake de drank- en horecavergunning voor SVS Voetbal en de Vereniging Korfbal Combinatie/Van Santen, het raadsbesluit en het raadsvoorstel inzake de Bermweg 173 en het verzoek voor het perceel Bermweg 173 inzake het bestemmingsplan Stadsdeelpark herziening II liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, of indien vermeld aan de gemeenteraad, van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.