Korps: Friesland, plaats: Fryslân 15-01-2003
Politieberichten van 14/1 (13.00 uur) t/m 15/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: aanranding "Blauwe Golf"
Vrijdag 20 december vond er in het zwembad de "Blauwe Golf" voor de leerlingen van de 1e klas van het Pieter Jelles een afsluitend schoolfeest plaats. Tijdens de festiviteiten in het zwembad waren een aantal (7) jongeren lastig en vervelend tegenover de leerkrachten. Dit werd intern door de schoolleiding afgehandeld. De politie heeft zich hier niet mee bemoeid. De volgende dag, zaterdag 21 december, deed een 14-jarige leerlinge uit Leeuwarden aangifte van aanranding (onzedelijk betast) door twee jongens. Door de politie werd een onderzoek ingesteld. Meerdere personen (leerlingen, leerkrachten en medewerkers van het zwembad) werden gehoord. Dit resulteerde erin dat woensdag 8 januari twee inwoners van Leeuwarden, 15 en 16 jaar, werden aangehouden. De volgende dag werd nog een 14-jarige jongen voor deze zaak aangehouden. De verdachten werden gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De drie jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Oudega: inbraak
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Breksdyk (Oudega-Wymbr). Het slot in de voordeur was opengebroken. Het geld uit de kassalade werd weggenomen. Deze inbraak vertoonde overeenkomsten met die in Sloten. Een medewerker, een 34-jarige inwoner uit Oudega, deed aangifte

Leeuwarden: aanrijding lichtgewonden
Dinsdag omstreeks 12.30 uur fietste een 49-jarige inwoner uit Leeuwarden met zijn 7-jarige dochter zittend op de stang over de P.J. Troelstraweg. Zijn dochter kwam met haar voet beklemd te zitten in de spaken van het voorwiel, waarna vader met de fiets over de kop sloeg. De vader kwam boven op zijn dochter terecht. De man liep een gebroken pink op en de dochter liep verschillende schaafwonden op. Beiden werden voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Wolvega: winkeldiefstal
Op dinsdagmiddag om 14.40 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een kleding/schoenen zaak aan de van Harenstraat. Twee verdachten, een 29-jarige vrouw en een 53-jarige vrouw uit Luttelgeest, hadden een paar schoenen gestolen. Ze zijn door de politie aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Drachten: autoinbraak
Tussen maandag 21.00 uur en dinsdag 12.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Ropta. Men heeft een radio/cd-speler en een lader voor een carkit meegenomen. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoonster uit Drachten.

Heerenveen: bedreiging buschauffeur
Op dinsdagmiddag om 16.04 uur kreeg de politie een melding dat er een lastige persoon in een bus zat. De bus met eindbestemming Groningen, stond nog op het station. De buschauffeur, een 59-jarige inwoner uit Luxwoude had de lastige jongen de toegang ontzegd omdat hij vorige week donderdag in de bus lastig was geweest. Dit werd niet door de jongen geaccepteerd. Hij bedreigde de buschauffeur. De politie heeft de jongen, een 18-jarige inwoner uit Drachten, op de Trambaan aangehouden en meegenomen naar het bureau. De buschauffeur zal nog aangifte doen.

Heerenveen: zakkenrollerij
Op dinsdag tussen 13.30 en 14.45 uur is een 70-jarige inwoonster uit Mildam op de Sieverstraat beroofd. Men heeft de tas van de vrouw uit haar boodschappenwagentje gehaald. In de tas zat een sleutelbos en een portemonnee met daarin bankpasjes en geld.

Frieschepalen: autoinbraak
Tussen dinsdag 07.00 en 16.40 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Scheiding. Uit de auto is een radardetector ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner uit Harkema.

Drachten: bedreiging en vernieling
De politie kreeg op dinsdag om 17.45 uur een melding dat er aan de Hooizolder een ruzie in een woning bezig was waarbij de ruiten eruit vlogen. Ter plaatse bleek dat een buurtbewoner andere buurtbewoners met een mes had bedreigd en ramen had stukgeslagen. Ook had hij vuilcontainers door de ruiten gegooid. De man gaf toe dat hij ruiten had vernield en buurtbewoners met een mes had bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Heerenveen:straatroof
Op dinsdag om 18.35 uur kwam een 45-jarige inwoner uit Bolsward het politiebureau binnenstormen met de mededeling dat hij zojuist aan de Crackstraat bij een pinautomaat beroofd was van zijn juist gepinde geld. Daarop is de politie op zoek gegaan naar een verdachte, echter zonder resultaat. Er is een signalement bekend van de verdachte: het gaat om een lichtgetinte man, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en een normaal postuur. Hij heeft lang zwart haar tot op de schouders. Hij was gekleed in een wit met rode jas met een donkere, wijde broek. De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie. De man die beroofd is, heeft namelijk een fietser aangesproken die de dader even heeft achtervolgd.

Leeuwarden: autokraak, aanhouding verdachte
Op dinsdagavond omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding dat een man in verschillende autos in de Esdoornstraat aan het inbreken was. De politie ging naar de Esdoornstraat en spraken de verdachte, een 27-jarige inwoner uit Leeuwarden, aan. Het bleek een bekende van de politie te zijn. De man had een wildschaar bij zich. Hij is door de politie aangehouden en ingesloten in het bureau. De politie trof bij fouillering nog vier bolletjes cocaïne aan die samen met de wildschaar in beslag zijn genomen.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen dinsdag 16.00 en 22.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Bird. Door een ruitje in te slaan is men binnengekomen. De buit bestaat uit een stereo en een viedeorecorder. Aangifte werd gedaan door een 60-jarige inwoonster uit Leeuwarden.

Gorredijk: winkelinbraak
Op woensdagochtend om 03.20 uur heeft er ene winkelinbraak plaatsgevonden in een boekhandel/sigarettenhandel aan de Hoofdstraat. Men heeft met een straattegel de ruit van de toegangsdeur vernield. Er werden pakjes sigaretten meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 50-jarige inwoner uit Gorredijk.

Franeker: winkelinbraak
Op woensdagmorgen omstreeks 06.00 uur is er ingebroken in een supermarkt aan de P J Troelstrastraat. Men heeft een steen door een raam van de toegangsdeur gegooid. De buit bestond uit pakjes sigaretten. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner uit Franeker.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272