Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR)

Denk mee over het waterbeheer in Westeramstel

In opdracht van het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht stelt de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) een watergebiedsplan op voor het landelijk gebied van de Bovenkerker- polder, Noorderlegmeerpolder, Uithoornse Polder en de Zuiderlegmeerpolder (Westeramstel). Het hoogheemraadschap wil graag weten hoe belanghebbenden (inwoners, landeigenaren, natuurverenigingen etc.) het waterbeheer in hun omgeving waarderen. Daarom organiseert zij inventarisatieavonden, waarop iedereen wensen, knelpunten of bedreigingen met betrekking tot het water in bovengenoemde polders kan aangeven. Deze informatie wordt gebruikt voor het opstellen van het watergebiedsplan.

Watergebiedsplan
Het watergebiedsplan beschrijft de 'watersituatie' in de vier eerder genoemde polders en geeft aan hoe deze het best kunnen worden ingericht en beheerd. Het watergebiedsplan bestaat uit peilbesluiten en een waterinrichtingsplan. In een peilbesluit wordt vastgelegd hoe hoog het water in een bepaald gebied moet staan. Het waterinrichtingsplan geeft aan hoe de polder moet worden ingericht om het gewenste peil te realiseren. In het watergebiedsplan komen onderwerpen als het waterpeil, de aan- en afvoer van het water, de kwaliteit van het water, planten- en dierenleven in en om het water, en de functie van het water aan de orde.

Uw mening over het waterbeheer
Het hoogheemraadschap wil graag weten wat u vindt van het waterbeheer in uw omgeving. Daarom organiseert DWR inventarisatieavonden waarop u wensen, knelpunten ten aanzien van het waterbeheer in de Bovenkerkerpolder, Noorderlegmeerpolder, Uithoornse Polder en Zuiderlegmeerpolder kunt aangeven. Deze informatie wordt gebruikt voor het opstellen van het watergebiedsplan. Daarbij probeert DWR zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners, gebruikers en maatschappelijke organisaties. Wensen moeten echter wel passen in het beleid van het waterschap zoals dat in het waterbeheersplan en diverse beleidsnota's is vastgesteld. In een volgende publieksavond, die aan het eind van dit jaar zal plaatsvinden, presenteert DWR een concept-watergebiedsplan. Dan wordt uitgelegd wat wel en niet in het plan is opgenomen en wat daar de reden voor is. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om hierop te reageren. Na vaststelling van het watergebiedsplan gaat de reguliere inspraakprocedure van start.

Inventarisatieavond
Heeft u wensen of knelpunten ten aanzien van het water in het landelijk gebied in een van de genoemde polders, kom dan naar een van de inventarisatieavonden. Gezien de grootte van het gebied worden er twee avonden georganiseerd. Op 15 januari is er voor belanghebbenden binnen de gemeente Uithoorn en de gemeente Aalsmeer een inventarisatieavond in Leenders party-restaurant aan de Drechtdijk 9 in De Kwakel. Op 23 januari wordt er voor belanghebben- den van de gemeente Amstelveen een avond georganiseerd in Ontmoetingscentrum De Meent aan de Orion 3 in Amstelveen. Op beide avonden is de zaal vanaf 19.30 geopend en start de avond om 19.45 uur. Het programma duurt tot ongeveer 22.00 uur. ===



Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR)