P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

(1)
15 januari 2003

Oldebroek Oplegger in brand
Op 14 januari reed er een 30 jarige man uit Bodegraven met zijn vrachtwagen en oplegger op de Rijksweg A 28. Ter hoogte van afslag Wezep richting Zwolle hoorde de man een klap en zette gelijk zijn combinatie aan de kant. De band aan de achterzijde was geklapt. Op het moment dat de man erbij stond, ontstond er spontaan brand bij de banden. De man heeft gelijk zijn brandblussers gepakt en collega chauffeurs die passeerden hielpen mee te blussen. Maar door de aanwakkerende wind was er geen houden aan en de brand breidde zich uit. Op dat moment werd er besloten om de trekker los te koppelen van de oplegger. Toen de brandweer kwam was de oplegger al behoorlijk uitgebrand. De oplegger is geborgen. De lading flessen bronwater kon gedeeltelijk tijdig worden gered.

Putten Rijden onder invloed
Tijdens controle op 14 januari is een 61 jarige man uit Putten aangehouden op de Oude Prinsenweg te Putten voor alcoholcontrole. De man blies 0.6 promille en ging vrijwillig mee naar het bureau te Ermelo. De man is heengezonden met een transactie van ¤ 190 en een rijverbod van een uur.

Ermelo Diefstal uit winkel
Op 14 januari is een 48 jarige man uit Harderwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De man was in een winkel aan de Stationsstraat en daar besloot hij een pakje vleeswaar in de winkel te openen en leeg te eten. Daarna gooide de man de lege verpakking weer terug. Bij de kassa betaalde de man ook niet voor wat hij had opgegeten en is aangehouden. De man betaalde uiteindelijk de schade van ¤ 0.56. De man is voorgeleid en kreeg een transactie van ¤ 115.

Harderwijk Diefstal uit woning
Op 14 januari deed een 54 jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Beethovendreef. Door een raam te forceren zijn de daders binnen gekomen. Weggenomen zijn een mobiele telefoon en sieraden. De totale schade is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
bgg via 0900-8844