Heijmans N.V.

Overname Stork Infratechniek B.V. door Heijmans afgerond

's-HERTOGENBOSCH - Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten) heeft de overname afgerond van Stork Infratechniek B.V. , een 100% werkmaatschappij van Stork N.V. met het hoofdkantoor in Son. De overnamesom is in contanten voldaan.

Stork Infratechniek is een installatiebedrijf met specifieke kennis op het gebied van tunnelinstallaties, ANWB-bewegwijzering, dynamische bewegwijzering, bouwen en onderhouden van mobiele sites (incl. UMTS), PV (Photovoltage), openbare verlichting, midden- en hoogspanningsinstallaties en vliegveldinstallaties. De focus ligt op het gebied van buitenverlichting en verkeersmanagement.

Buiten het hoofdkantoor in Son heeft Stork Infratechniek vestigingen in Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Doetinchem, Amsterdam (en Schiphol), Alphen a/d Rijn en Rotterdam. Stork Infratechniek realiseert met circa 355 medewerkers een omzet op jaarbasis van circa EUR 50 miljoen. De onderneming zal vooralsnog onder de naam Heijmans Stork Infratechniek in de markt actief blijven.

De voorgenomen acquisitie versterkt de marktpositie van de divisie Heijmans Infrastructuur door uitbreiding van de activiteiten naar aanpalende marktsegmenten, en verbetering van de geografische spreiding van de activiteiten naar Noordoost- en Midden-Nederland.