Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
Persberichten Achterhoek
d.d. 15 januari t/m 15.00 uur

Winterswijk-diefstal schooltas
Een 19-jarige man uit Winterswijk deed op 14 januari aangifte van diefstal van zijn tas met daarin een mobiele telefoon t.w.v. 499 euro. Feit is gebeurd in de trein tussen Duiven en Doetinchem. De man was in slaap gevallen en werd wakker bij Station Doetinchem. Toen bleek dat zijn schooltas met daarin o.a. een gsm door een onbekende was weggenomen.

Doetinchem verkeersovertreding
Een 41- jarige man uit Doetinchem werd op 14 januari met zijn personenauto in Doetinschem staande gehouden nadat politieagenten hem niet handsfree zagen bellen. De man zag tot tweemaal toe het stopteken niet . Pas na het derde stopteken op de Liemersweg en nadat de zwaailampen aangedaan werden had hij het door. Hij kreeg een boete van 136 euro voor het niet handsfree bellen.

Terborg gordelcontrole
Op 14 januari op de Silvoldseweg gordelcontrole gehouden 3 bekeuringen van 40 euro uitgereikt

Ruurlo- diefstal vanuit veldschuur
Een 52 jarige man uit Vorden deed aangifte van diefstal vanuit een open veldschuur aan de Vordenseweg. Feit is gebeurd tussen maandagmiddag 13 en 14 januari. Een 10 tal landhekken en 35 schoorpalen zijn weggenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.

's-Heerenberg- onder invloed
Op 14 januari zagen politiemedewerkers een 37-jarige man uit 's Heerenberg dronken over de Bergherveld liep. Was zo dronken dat hij over zijn eigen honden struikelde. Hij kreeg een boete voor openbare dronkenschap.

Harreveld- snelheidscontrole
Op 24 januari snelheidscontrole gehouden d,m.v. de lasergun op de Lindeboomweg.
1 overtreding van 102 km/uur geconstateerd.


Lichtenvoorde-snelheidscontrole
Op 14 januari tussen 15.30 uur en 16.30 uur snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Raadhuisstraat. Betreft een 30 km zone. 3 overtredingen geconstateerd, waarvan de hoogste 44 km/uur bedroeg.

Aalten-verkeersongeval met letsel
Een 19-jarige vrouw uit Doetinchem is op 14 januari gewond geraakt nadat zij op de Veldweg in Aalten de controle over haar personeauto verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. Feit gebeurde ter hoogte van de T-kruising met de Klokkenmakersweg. Ze is per ambulance overgebracht naar het SKB Winterswijk met letsel aan haar schouder. Haar auto was totall los 's Heerenberg- inbraak in woning
Een 29 jarige man uit 's Heerenberg deed aangifte van inbraak in zijn woning aan de Plantsoensingel. Feit is gebeurd op dinsdag 14 januari tussen 15.00 uur en 23.30 uur. De daders kwamen binnen door de tuindeur te forceren, nadat ze eerste een schuttingdeur hadden geforceerd. De gehele woning was doorzocht. Weggenomen waren ongeveer 15 sieraden en enkele bankpasjes. Schadebedrag niet bekend.

Terborg-inbraak in bedrijf
Tussen dinsdagavond en woensdagochtend 15 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat. De daders kwamen binnen door een groot raam aan de voorzijde van het pand in te gooien. Weggenomen waren een aantal videocamera's. Schadebedrag niet bekend.

Neede auto-inbraak
Een 23 jarige man uit Neede deed aangifte van inbraak in zijn personenauto welke hij in de nacht van 14 op 15 januari had geparkeerd aan de Es in Neede. Het raam aan de bestuurderszijde was ingeslagen. Vanuit de auto was een autoradio weggenomen. Het dasboardkastje was doorzocht en de achterbank was naar voren geklapt. Vanuit de kofferbak was een versterker en een subwoover weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

's-Heerenberg-snelheidscontrole
Op 15 januari is er in de middaguren een snelheidscontrole gehouden op de Lengelseweg, binnen de bebouwde kom. 607 voertuigen werden gecontroleerd waarvan er 19 te hard reden. Hoogste overtreding bedroeg 83 km/uur.