Nieuw-Vlaamse Alliantie


Karel Van Hoorebeke trekt N-VA-lijst Oost-Vlaanderen (15/01/03)

Huidig kamerlid Karel Van Hoorebeke werd gisteren door het provinciaal kiescollege, samengesteld uit afgevaardigden van de diverse arrondissementsbesturen van de N-VA, unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de Oost-Vlaamse kamerlijst. De verdere lijstsamenstelling wordt spoedig afgewerkt, vervolgens wordt de lijst ter finale beslissing voorgelegd aan de respectieve arrondissementsraden.

Van Hoorebeke zetelt sedert 1995 in de Kamer en verwierf vooral bekendheid met zijn gedegen tussenkomsten inzake de politiehervorming, de onderzoekscommissie Sabena, justitie en de taalwetgeving. De 52-jarige Gentse advocaat stond, samen met de kamerleden Geert Bourgeois, Frieda Brepoels en Danny Pieters, aan de wieg van de N-VA.

De rechtlijnige Vlaamse partij rekent in Oost-Vlaanderen op twee zetels. Daartoe staan niet alleen de gekende gezichten op de lijst maar evenzeer aanstormend jong talent.

"Ook in Oost-Vlaanderen is er een groot enthousiasme voor de N-VA, voor onze klare visie, duidelijke stellingnames en ons rechtlijnig politiek denken én handelen" klinkt het zelfverzekerd. "Dat enthousiasme vertaalt zich ook in cijfers. In Oost-Vlaanderen gaan we dit jaar naar 3.000 leden. Vorig jaar dienden zich bijna 800 nieuwe leden aan en nog elke dag sluiten nieuwe mensen aan, een schitterend succes."

Auteur:
Ben Weyts, woordvoerder
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be