Nederlandse Vereniging van journalisten

15/01/2003 NCJ-sectie Omroep
NVJ en personeel Wereldomroep reageren verbijsterd op toekomstplannen

De NVJ heeft zeer verbaasd en geschokt gereageerd op de berichten die vandaag naar buiten zijn gekomen over een ingrijpende personeelsreductie op de journalistieke afdelingen van de Wereldomroep.
Zonder dat de NVJ hiervan tevoren in kennis is gesteld, wordt in een vandaag gepresenteerde rapportage aangekondigd dat er vergaande plannen zijn om de Nederlandse afdeling van de Wereldomroep in omvang te halveren. Dit houdt per saldo in dat er alleen al op deze afdeling 30 fte's op de tocht staan. Ook bij andere afdelingen worden ingrijpende personele maatregelen voorgesteld.
Ook het Tv-programma Studio NL zou gaan verdwijnen.

Het is voor ons nog volstrekt onduidelijk op welke wijze de directie van de Wereldomroep haar belofte om gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen, gestand wil gaan doen.
De NVJ gaat ervan uit dat deze zeer voorlopige plannen nog breed bespreekbaar zullen zijn en dat gedwongen ontslagen voorkomen zullen worden.
De NVJ eist op zeer korte termijn een gesprek met de directie van de Wereldomroep om opheldering te krijgen over de naar buiten gebrachte plannen.
Ook zal de NVJ met haar leden gaan overleggen over verder te ondernemen stappen.

Voor verdere informatie:
Thomas Bruning Secretaris omroepzaken NVJ 06-20495245 tbruning@nvj.nl