Gemeente Heerlen

Invallen in kamerverhuurpanden in Heerlen

Vanochtend is het handhavingsteam van de gemeente Heerlen samen met een speciaal team van de politie Heerlen-Centrum binnengevallen in een vijftal kamer-verhuurpanden gelegen op de Sittarderweg en Schandelerstraat. Aanleiding voor deze actie waren klachten van omwonenden over brandgevaar, overbevolking, illegalen, vervuiling, sociale hygiëne en drugsoverlast.

In totaal werden door de politie zes personen aangehouden. Vier personen in verband met overtreding van de Opiumwet, één persoon in het kader van de Vreemdelingenwet en één persoon in verband met met openstaande boetes.

In een drietal kamerverhuurpanden zijn hoeveelheden harddrugs (heroine en cocaine) aangetroffen. Ook is in één van de kamers 30.000,- cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Verder werd één kamer ontruimd in verband met acuut brandgevaar door opeenhoping van huisvuil en afvalresten van eten. De betreffende bewoner is door de eigenaar elders in het pand ondergebracht. Tot slot werd in één van de panden een buizerd aangetroffen. De betreffende roofvogel is in bewaring gegeven.

De actie werd uitgevoerd door 30 personen van de gemeente en de politie.

Gemeente Heerlen, 15 januari 2003
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl