Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-01-2003 3e Persbericht van woensdag 15 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie heeft handen vol aan nepontvoering De politie is woensdag geruime tijd bezig geweest met een, naar later bleek, nepontvoering. Rond 10.50 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er iemand op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven in een wagen was getrokken en was meegenomen. De politie is vervolgens met man en macht op zoek gegaan naar de auto en de ontvoerde man, maar ze kon niets vinden. Rond 14.00 uur belde de ontvoerde man zelf naar de politie om te melden dat om een studentengrap ging. Studenten van studentenvereniging Simon Stevin uit Eindhoven hadden enige tijd geleden een vlag weggehaald bij collega-studentenvereniging Leeghwater uit Delft. Die kwam vanmorgen met een aantal personen naar Eindhoven, en ontvoerde een bestuurslid van de Eindhovense vereniging. De studentenvereniging kreeg vervolgens te horen dat ze het bestuurslid kon terugkrijgen in ruil voor de vlag, en die ruil heeft ook plaatsgevonden. De politie is met 20 tot 25 mensen bezig geweest met de nepontvoering, waardoor andere meldingen en zaken moesten blijven liggen. De korpsleiding beraadt zich op een schadeclaim aan het adres van de studentenverenigingen.

Eindhoven: Man aangehouden voor vernielen auto
Een man van 34 uit Eindhoven is woensdagochtend rond 1.00 uur in de Sint Goedelestraat aangehouden. Hij had een paar klappen gegeven tegen een geparkeerde auto, die daardoor schade opliep. De man is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerwen: Aanhoudingen na aantreffen hennep
Twee mannen van 42 en 31 jaar oud uit Gerwen en een 27-jarige inwoner van Nuenen zijn vanmiddag op het Mieke Sandershof aangehouden. Zij worden verdacht van het kweken van hennep. Door de politie werden bij een onderzoek in vier caravans en vier schuurtjes hennepplanten of afval van hennepplanten en het benodigde materiaal aangetroffen. In het totaal zijn 374 hennepplanten en de aanwezige apparatuur ter vernietiging inbeslaggenomen. De 42-jarige verdachte was kort ervoor, met zijn auto, met hoge snelheid op een politieman afgereden die nog net kon weg springen. Toen de man was gestopt bedreigde hij de politieman. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld. De twee andere verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de Ameidewal is vanmiddag om 16.58 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een diefstal te hebben gepleegd uit een bedrijf aan de Watermolenwal. Bij zijn aanhouding was hij nog in het bezit van de gestolen goederen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De gestolen spullen zijn weer terug bezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vandaag zijn in Eindhoven bij een verkeerscontrole op de Dr. Berlagelaan 20 bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel, een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet in het bezit zijn van een rijbewijs.

Deurne: Rood licht controle
Vanmiddag is er op de kruising Liesselseweg H van Doorneweg een rood licht controle gehouden. 4 fietsers, 2 automobilisten en 1 motorrijder zijn bekeurd voor het rijden door rood licht.