Amsterdam RAI

ARBO 2003
24 okt 2002

JOBFASHION UNIEK ONDERDEEL VAN ARBO 2003

Kom kijken hoe het werkt!

De markt voor beroepskleding groeit. Jobfashion maakt daarom dit jaar een belangrijk onderdeel uit van de vakbeurs ARBO, die van 14 tot en met 16 januari 2003 plaatsvindt in Amsterdam RAI. Het Jobfashion Paviljoen beslaat maar liefst 484 m2 en biedt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beschermende kleding, logistiek en distributie, textieltechniek en het effect hiervan op corporate identity.

Nieuwste trends
Bij de aanschaf van beroepskleding staat de omgeving waarin deze kleding gedragen wordt centraal. Daarnaast speelt de dienstverlening rond de kleding een steeds grotere rol. Leveranciers spelen hierop in door een totaal-product aan te bieden, dat optimaal is afgestemd op de omstandigheden waaronder waarin iemand werkt. Bovendien bieden leveranciers oplossingen aan voor bijvoorbeeld de distributie en het logistiek beheer van de kleding in een bedrijf. Naast de functionaliteit van een kledingstuk wordt ook de uitstraling steeds belangrijker. Bedrijfskleding wordt in toenemende mate een instrument in de corporate identity van ondernemingen en organisaties.

Catwalk
Het gevarieerde aanbod aan beroepskleding en accessoires wordt zichtbaar gemaakt in een modeshow die drie keer per dag plaatsvindt in het Jobfashion Paviljoen. Ook hier staat de werkomgeving centraal. De mode-show geeft een goed beeld van welke kleding het meest geschikt is voor diverse bedrijfstakken zoals bijvoorbeeld de bouw, de chemische industrie of de horeca.

Seminar
In het Congrescentrum vindt het Job Fashion Seminar plaats dat zich specifiek richt op inkopers van middelgrote- en grote bedrijven. Het definitieve programma van de congressen en sprekers is begin november bekend. Onderwerpen die in elk geval aan bod komen zijn NEN-normen, kledingvoorschriften naar aanleiding van arbo-convenanten en langer doorwerken onder extreme omstandigheden door functioneel gebruik van kleding. Het seminar wordt georganiseerd met medewerking van een aantal marktleidende partijen: Sioen, EHCO-KLM, Groeneveld-Intersafe en TNO Arbeid.

Jobfashion onderdeel van vakbeurs ARBO
Jobfashion maakt onderdeel uit van de vakbeurs ARBO 2003. Deze beurs biedt een uitgebreid scala aan nieuwste ontwikkelingen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheid op en rond de werkplek, materialen en systemen voor lawaaibestrijding en luchtbehandeling en de laatste trends in ergonomie en verlichting. De inrichting van werkplekken staat hierbij centraal.

Nederland telt steeds meer beeldschermwerkers. De toegenomen automatisering in kantoren en industrie, zorgt ervoor dat steeds meer werk-nemers bij hun werkzaamheden gebruikmaken van de computer. Er is dan ook een uitgebreid aanbod van meubilair voor beeldschermplekken. Dit heeft grote gevolgen voor veiligheids- en ergonomische aspecten. Bedrijven als Grahl, Kinnarps, Konig en Neurath zullen op dit gebied acte de présence geven.

Personeel en Organisatie 2003
Tegelijkertijd met ARBO vindt in Amsterdam RAI ook de vakbeurs Personeel en Organisatie plaats. Het vakevenement Personeel en Organisatie is toonaangevend voor de HR-professional. Er is een breed scala aan exposanten op het gebied van Werving en Selectie, Human Resources Development, Personeelsinformatietechnologie en Arbeidsvoorwaarden. In het congrescentrum worden, in samenwerking met Kluwer, gratis toegankelijke seminars over HRM georganiseerd.

Zowel Personeel en Organisatie als ARBO zijn de grootste en meest complete nationale vakbeurzen op hun respectievelijke vakgebieden. Drie dagen lang staat Amsterdam RAI in het teken van mens en organisatie. De combinatie van deze evenementen leidt vanzelfsprekend tot veel aandacht voor arbodiensten en reïntegratiebedrijven. Er is dan ook een volledige hal gewijd aan deze onderwerpen. Bovendien organiseert TNO Arbeid een congres over deze materie.

Voor meer informatie en het aanvragen van de brochure en deelnemings-voorwaarden kunt u contact opnemen met het projectteam van ARBO of Personeel en Organisatie, telefoon: 020-5491212 of e-mail: arbo@rai.nl U kunt ook de websites bezoeken: www.show-info.nl/arbo2003 of www.personeel-organisatie.org.

Amsterdam, 24 oktober 2002