Partij van de Arbeid

PvdA Integratie Debat

03-01-2003

Amsterdam, 4 januari 2003

Geachte dames en heren,

De Partij van de Arbeid in de zeven Westelijke stadsdelen nodigt u uit deel te nemen aan het PvdA Integratie Debat, met als ondertitel "Is emancipatie een noodzakelijke voorwaarde voor maatschappelijke integratie?", dat op donderdag 16 januari 2003 vanaf 20.00 uur wordt gehouden in de Edelsmedenschool aan de Postjesweg 1.

We willen op deze avond onder meer met u debatteren over vragen op het gebied van emancipatie van mannen en vrouwen en opvoeding van jongens en meisjes met een Turkse en Marokkaanse achtergrond. Wilt u leven in een maatschappij die bestaat uit verschillende gemeenschappen die gescheiden van elkaar leven met hun eigen scholen, cultuur en taal, zoals dat ook in de Verenigde Staten het geval is, of bent u voor een geïntegreerde maatschappij, waarin iedereen, ongeacht culturele achtergrond of sexuele geaardheid, door elkaar woont, naar dezelfde scholen gaat en met elkaar communiceert in de Nederlandse taal?

Op 16 januari willen we in alle openheid met u debatteren. We willen samen met u tot oplossingen voor de problemen in onze samenleving komen. Natuurlijk hebben wij onze opvattingen over die samenleving, maar we denken niet dat we de wijsheid in pacht hebben. We hebben u nodig om tot oplossingen te komen die worden gedragen door alle bewoners van Amsterdam. We hopen u dan ook dat u allen op 16 januari in de Edelsmedenschool uw steentje aan deze discussie bij wilt dragen.

Wij willen graag weten op hoeveel mensen we op 16 janauri kunnen rekenen. Daarom verzoeken wij u ons op ons e-mailadres PvdA Integratie Debat@hotmail.com te laten weten of u komt en met hoeveel mensen u aan het debat deelneemt.

Namens het organiserende comité van de Partij van de Arbeid,

Margreet Elings

PvdA Integratie Debat

Datum: 16 januari 2003

Tijd: 20.00 22.30 uur

Plaats: Edelsmedenschool Postjesweg 1 De Baarsjes

Voorzitter: Gerard van Westerloo

Inleider: Haci Karacaer, voorzitter Milli Görüs

Deelnemers aan de discussie: Rob Oudkerk

Khadija Arib

Marleen Barth

Jan Beerenhout

John Leerdam

Freek Salm

Het debat is georganiseerd door de Partij van de Arbeid afdelingen Oud-West, Westerpark, Bos & Lommer, Geuzenveld/Slotermeer, Osdorp, Slotervaart/Overtoomse Veld en De Baarsjes

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis

Gerda van Wees

reacties