Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

voor redacties: binnenland, media, ict/internet

Mediamatic presenteert: 'Waar is de politiek?'

---

Donderdagmiddag 16 januari organiseert Mediamatic een lezing- en discussiemiddag over politiek en internet. De sprekers zijn Tamara Witschge van de Universiteit van Amsterdam en Guido Enthoven van het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie.

Martien Kuitenbrouwer van Mediamatic ('ex-minister van KabinetOnline.nl'): "De afgelopen jaren ging er geen week voorbij of er werd een digitaal debat georganiseerd door een ministerie of gemeente. De hype voorbij leek het ons tijd om het fenomeen 'digitale debatten' eens kritisch onder de loep te nemen. "

Als praktijkvoorbeeld wordt het digitaal Emancipatiedebat besproken dat eerder die middag gestart wordt op http://www.mannenwordenerbetervan.nl danwel http://www.vrouwenwordenerbetervan.nl

Tamara Witschge doet onderzoek naar online politieke discussies. Het doel daarvan is om beter inzicht te krijgen in de verschillen tussen online en offline deliberatie.

http://www.fmg.uva.nl/opl_cw/medewerkers_cw.cfm

Guido Enthoven is directeur en oprichter van het Instituut voor Maatschappelijke Ontwikkeling en de Nationale Ideeënlijn. Als directeur van het IMI adviseert en begeleidt hij diverse interactieve processen, waaronder het ontwikkelen van een concept en format voor vruchtbare internetdiscussies.

http://www.iminet.org/html/medewerkers/mensen.cgi?actie=tekst_html&id=1

De lezing vindt plaats op donderdagmiddag om 15:00 bij Mediamatic op de Prins Hendrikkade 192 in Amsterdam.

Deze lezing maakt deel uit van een serie lezingen met de naam Kennis Maken. Maandelijks worden experts uit het netwerk van Mediamatic uitgenodigd om kennis te delen met internetstrategen uit de sectoren overheid, onderwijs, cultuur en dienstverlening. Er is ruim gelegenheid om van gedachten te wisselen.

De volgende lezing op donderdag 20 februari 2003 heeft als thema 'Waar is de dienstverlening?'

Voor aanmelden zie http://netles.mediamatic.nl/kennismaken.html

Pers contact:

---

ReindeR Rustema (PR)
mailto:reinder@mediamatic.nl
020 626 6262 / 06 21 224 775

Willem Velthoven (directeur)
mailto:willem@mediamatic.nl
020 344 6000 / 06 55 868 835

Over Mediamatic

---

Ontwerpbureau Mediamatic is in 1983 begonnen. Mediamatic is gespecialiseerd in cultuur, kennis en gebruik van media. We onderzoeken, publiceren en geven workshops, presentaties en adviezen. We ontwerpen en realiseren complexe projecten. Onze ontwerpmethoden passen we toe op organisatieprocessen, identiteiten, beleidsvraagstukken en natuurlijk op tekst en beeld!

http://www.mediamatic.nl