Haagse Hogeschool

Persbericht, 9 januari 2003

Groot verkiezingsdebat in boksring op Haagse Hogeschool

In de aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen strijden politici om de aandacht van mensen in het land. Op 16 januari krijgen de vier partijen die momenteel in de peilingen voorop lopen de kans om de studenten en medewerkers van de Haagse Hogeschool voor zich te winnen. Het verkiezingsdebat dat die dag in het Atrium van de hogeschool om 12:30 uur gehouden wordt, vindt plaats in een echte boksring. Vanuit hun hoek mogen kopstukken van het CDA, de VVD, de PvdA en de SP de strijd aangaan in een debat over vier ronden: integratie en werkgelegenheid, onderwijs, wonen en Europees beleid.

Voor de VVD verschijnt staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte in de arena. Het CDA vaardigt staatssecretaris van Economische Zaken Joop Wijn af. Voor de PvdA komt nummer 5 van de kieslijst Jet Bussemaker en voor de SP zal nummer 2 Agnes Kant de stoute handschoenen aantrekken. Het debat zal geleid worden door de ervaren gespreksleider Guus Rood, Vice-President Communications bij de ING-Group.

Het debat is voortgekomen uit een initiatief van (oud-)studenten van de Haagse Hogeschool die lid zijn van politieke jongerenorganisaties. Op deze manier willen ze andere studenten interesseren voor politiek en motiveren om te gaan stemmen op 22 januari. Het debat is daarbij een middel om via actuele themas inzicht te geven in de diverse politieke opvattingen van de grotere politieke partijen.

In de boksring waarin het debat plaatsvindt wordt, als opwarmer voor het debat, een boksdemonstratie gegeven. In de verbale strijd daarna zijn alleen woorden als wapens toegestaan. De boksring als podium geeft echter wel een mooi beeld van partijen die met hun standpunten naast of tegenover elkaar staan. Bovendien kan het publiek laten weten wat men er van vindt, net als in een bokswedstrijd.