Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-01-2003

Televisie
MALANDO
Uitzending donderdag 16 januari
Nederland 2 - 22.55 uur


FERIA DEL TANGO MET MALANDO

Op donderdag 16 januari brengt de TROS de tangospecial MALANDO. 'Feria del Tango' oftewel 'kermis van de tango', is een smeltkroes van stijlen. Danny Malando deed de inspiratie voor deze stijlen op in het Hongaarse Boedapest, waar hij in 1990 één jaar woonde en muziek studeerde. De stad waar zijn liefde voor de muziek in het algemeen en de contrabas in het bijzonder verder is ontwikkeld. Het Parijs van het Oosten waar het voor Danny Malando allemaal is begonnen. "In Boedapest kreeg mijn liefde voor muziek pas écht gestalte. Toen ik terugkwam in Nederland wist ik wat mij te doen stond."

Na Boedapest was het nog niet gedaan met de omzwervingen van de inmiddels naar volwassenheid gegroeide Danny Malando. Met in zijn bagage vooral de levenservaring en de muzikale kennis die hij in Oost-Europa opdeed, trok hij naar New York en later naar Bangkok. Terug in Nederland krijgt een jeugdliefde weer de overhand: het Malando Orkest, toen nog muzikaal geleid door zijn vader. "Hij liet me weten dat het misschien tijd werd om het stokje over te nemen". In het jaar 1999 wordt Danny Malando de trotse leidsman van het orkest dat in 1939 door zijn grootvader werd opgericht. De lancering van de succesvolle cd 'Olé Tango' in 2000 betekende een nieuw leven voor het Malando Orkest en de definitieve doorbraak voor Danny Malando als muzikant en orkestleider.

In de special MALANDO gaat Danny Malando samen met concertmeester Ernö Olah en goede vriend en altviolist Arno Vrijens, twaalf jaar terug in de tijd om Boedapest opnieuw te beleven. In deze tangospecial worden onder andere de nummers: 'Budapest Tango', 'El Flete', 'Blauer Himmel', 'Por una Cabeza' en 'Milonga del Angel' ten gehore gebracht.