Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 13 januari 2003

PvdA-Kamerlid Khadija Arib bezoekt spoedeisende hulpverleningszorg

Donderdag 16 januari brengt PvdA kandidaat Tweede-Kamerlid Khadija Arib een bezoek aan de spoedeisende medische hulpverleningsketen in Amsterdam. Het bezoek start om 9.00 uur en eindigt om 13.00 uur.

Het werkbezoek begint bij de meldkamer van de Centrale Post Ambulancedienst regio Amsterdam. De meldkamer bevindt zich op de tweede etage van het GG&GD-gebouw aan de Nieuwe Achtergracht 100 te Amsterdam. Hier geven de voorzitter van de stuurgroep SMH, Theo Halma, en het hoofd van de Meldkamer, Peter Hartog, een korte toelichting op respectievelijk de samenwerkingsstructuur van de Spoedeisende Medische Hulpverlening in de regio Amsterdam en de werkzaamheden van de meldkamer.

Om 10.00 uur loopt het gezelschap naar de garage van de ambulancedienst in het GG&GD-gebouw. Na een korte uitleg over de werkzaamheden van de GG&GD door het hoofd ambulancedienst Miriam Fritschy, rijdt Arib met een ambulance mee.

Rond 11.30 uur brengt Khadija Arib een bezoek aan de spoedeisende hulp (SEH) van het St. Lucas Andreas Ziekenhuis. Hier volgt een rondleiding door het hoofd SEH, de heer Boissevain. De ketenpartners in de Spoedeisende Medische Hulpverlening informeren Khadija Arib over de verschillende ontwikkelingen, knelpunten, kansrijke gebieden en de samenwerkingsprojecten.

Per dag ontvangt de meldkamer van de CPA Amsterdam circa 800 meldingen (inclusief het alarmnummer 112) en vinden er 350 ambulanceritten plaats, waarvan 110 ritten naar aanleiding van een ongeval. Ongeveer 15%-25% van de patiënten die op de Spoedeisende Hulp van de Amsterdamse ziekenhuizen terechtkomen, worden binnengebracht met een ambulance. De overige 80-85% van SEH bezoekers in de stad behoren tot de groep zelfverwijzers.



Partij van de Arbeid