CDA

16 januari: Utrechtse (kandidaat-)Kamerleden in Politiek Café in Utrecht Op 16 januari geven de Utrechtse CDA Tweede Kamerleden aan wat zij anders willen zien in het volgende regeeraccoord. U bent van harte welkom bij het Politieke Café van het CDA-Utrecht, om 20.30 uur in de zijzaal van de Winkel van Sinkel aan de Oude Gracht 158 te Utrecht. De speerpunten van het Tweede Kamerlid Antoinette Vietsch zijn:
* Het CDA maakt zich sterk voor een groei van 1300 plaatsen per jaar voor opvang van de enorme groei van het aantal demente patiënten.
* Het CDA vindt dat mensen hebben recht op zorg, daarom:
* moeten de wachtlijsten weg;

* moeten premie en andere zorgkosten worden gecompenseerd indien het meer is dan 10% van inkomen (nu soms reeds 12%).
* De enorme wachtlijsten zijn een gevolg van het falend beleid van Paars:
* Paars 1 besloot 20% van de verpleeghuisplaatsen af te bouwen.
* Verzorgingshuizen zijn afgebouwd van 160.000 naar 110.000 plaatsen. De speerpunten van de Tweede Kamerleden Mirjam Sterk en Nihat Eski zijn:
* Immigratie is een grote stap in het leven van mensen die om een welbewuste en overwogen keuze vraagt. Als dat niet gebeurt, ontstaan er vaak problemen, ook in het huwelijk. Daarom:
* moet de minimumleeftijd voor gezinsvorming van 18 naar 21 jaar,
* moet de al in Nederland wonende partner de taal voldoende beheersen.
* Minder vrijblijvende deelname aan inburgeringcursussen; een permanente verblijfsvergunning wordt alléén gegeven bij tijdig en succesvol afronden.
* Het starten van een taaloffensief voor nieuw- én oudkomers en schakelklassen voor kinderen met taalachterstanden.
* De groei van zogenaamde zwarte wijken moet worden tegengegaan. Onder meer door een gevarieerder woningaanbod. Nadere informatie:

Paul van den Biggelaar (voorzitter)

065 260 1088