GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 15 januari 2003 10:47
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Marijke Vos bekijkt Reconstructie in De Peel

(15 januari 2003)

Op donderdag 16 januari bezoekt Marijke Vos De Peel nabij Asten (N-Brabant). Als één van de landbouwspecialisten van de GroenLinks-fractie gaat zij bekijken hoe het staat met de reconstructie in De Peel. Marijke Vos bezoekt onder andere een varkenshouderij en spreekt met het college van B&W van Asten. Tijdens haar bezoek zal zij pleiten voor méér aandacht en geld voor de zogenaamde reconstructie van de buitengebieden.

Sinds de varkenspest-epidemie van 1997 word het landelijk gebied van De Peel opnieuw ingedeeld. Landbouw en kwetsbare natuur worden zoveel mogelijk gescheiden. Hiervoor zijn een reconstructieplan, duidelijke regelgeving en voldoende geld nodig

Momenteel staat deze reconstructie op de tocht. Minister Veerman van Landbouw heeft de geldkraan dichtgedraaid voor natuuraankopen. GroenLinks vindt dat deze bezuinigingen van tafel moeten. GroenLinks stelt daartegenover een extra bedrag van 350 miljoen euro per jaar voor aankoop van natuur en het opkopen van stoppende boeren. Met deze extra middelen kan de reconstructie op de rails blijven.

Vertegenwoordigers van het ZLTO, de Werkgroep Behoud de Peel en de Brabantse Milieufederatie zullen aanwezig zijn evenals de GroenLinks-lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen Joop van Hezik.

De ochtend start met een gesprek met Burgemeester van Asten mevr J. Kersten en portefeuillehouder reconstructie wethouder Harry van der Loo over het belang van de reconstructie voor de gemeente Asten.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
16 januari: Marijke Vos naar De Peel (N-Brabant)

11.00 uur
Ontvangst door het college van B&W in het gemeentehuis van Asten

11.45 uur
Bezoek varkensbedrijf bij De Peel dat verplaatst zal worden

12.30 uur
Lunch met gelegenheid tot discussie


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -