CODENAME FUTURE

Wouter Bos in debat met bezorgde scholieren

Jongerenpeiling geeft PvdA 30 zetels

Morgen, donderdag 16 januari, gaat Wouter Bos met scholieren van het Christelijk Lyceum Utrecht in debat. Van 14.30u tot 15.30u hebben 15 scholieren de gelegenheid met hem van gedachten te wisselen over onder andere veiligheid en criminaliteitsbestrijding. Uit een recent onderzoek van Codename Future blijkt dat dit momenteel de onderwerpen zijn waar jongeren zich het meeste zorgen over maken. In datzelfde onderzoek komt de PvdA onder jongeren met 30 zetels als tweede partij uit de bus, na het CDA met 33 zetels.

Debatten met lijsttrekkers
Het debat met Wouter Bos is het zesde uit een reeks van negen debatten tussen jongeren en lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. De debatten staan onder leiding van Ruben Maes en worden telkens bijgewoond door een grotere groep jongeren. Aan het debat met Wouter Bos nemen ook vijf scholieren van het SVO Compas met een auditieve beperking deel.

Lesprogramma Politiek aan de eettafel
De debattenreeks en het onderzoek vormen onderdeel van het Codename Future lesprogramma Politiek aan de eettafel dat in het kader van de verkiezingencampagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is ontwikkeld. Het lesprogramma heeft tot doel leerlingen te laten nadenken over de verkiezingen. In totaal volgen 15.000 scholieren van verschillende opleidingsniveaus het programma. Ze krijgen hiermee inzicht in het belang van verkiezingen in een parlementaire democratie en worden gestimuleerd met hun ouders (aan de eettafel) te praten over politiek.

Actueel overzicht debattenreeks (per 15-1)

- Wouter Bos (PvdA): do 16 jan. 14.30u tot 15.30u, Chr. Gymnasium Utrecht Diakonessenstraat 1, 3511 XX Utrecht

- Haitske van de Linde (LN): vr 17 jan. 10.00u tot 11.30u, Magister Alvinus RSG, Almastraat 5, 8601 EW Sneek

- Marijke Vos (GroenLinks): ma 20 jan. 14.00u tot 15.30u, Hofstad Mavo, Albardastraat 25, 2555 XP Den Haag

- Mat Herben (LPF): n.t.b.

Hierbij nodigen we u uit het debat of de reeks debatten bij te wonen.
Na afloop van het debat met Wouter Bos is van 15.45u tot 16.15u extra tijd ingepland voor het stellen van vragen. Op verzoek geven we
u ook meer informatie over de resultaten van het onderzoek en houden we u op de hoogte van de laatste stand van zaken. Mail hiervoor uw adres naar bart@youngworks.nl.

Neem voor afspraken en aanvullende informatie contact op met Young Works, Bart van Kuijk of Shirien Elsaid: 020-4199840, bart@youngworks.nl / shirien@youngworks.nl.

15 jan 03 14:42