Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 15 januari 2003

Grote steden centraal op pvda-bijeenkomst in utrecht

Donderdag 16 januari vindt in Tivoli in Utrecht een landelijke bijeenkomst plaats van de Partij van de Arbeid. Naast PvdA-lijsttrekker Wouter Bos zijn vele andere kandidaat-kamerleden aanwezig in Concertzaal Tivoli, Oudegracht 245 in Utrecht. De zaal gaat om 17.15 uur open. De presentatie is in handen van Rocky Tuhuteru.

Rond 18.00 uur spreekt PvdA-lijsttrekker Wouter Bos het publiek toe. In zijn speech gaat hij in op oplossingen voor de problemen in de Grote Steden. Wouter Bos spreekt over de noodzaak om door te gaan met investeren in achterstandswijken. Ook spreekt hij over het ideaal van de ongedeelde stad; een stad waar mensen zich in iedere buurt thuis voelen, segregatie niet langs etnische of inkomenslijnen verloopt en maatschappelijke voorzieningen overal bereikbaar zijn. Dan is het wel noodzakelijk om de onveiligheid in achterstandswijken te bestrijden, door te gaan met stadsvernieuwing, de integratie te bevorderen en voor een gevarieerd woningaanbod te zorgen. Aansluitend krijgt het publiek de mogelijkheid vragen te stellen en te discussiëren met de PvdA-lijsttrekker.

Om 18.30 uur volgt onder leiding van Rocky Tuhuteru en Jeltje van Nieuwenhoven een gesprek met het publiek over integratie, inburgering en veiligheid. Naast Tweede-Kamerlid Ella Kalsbeek nemen ook Utrechters uit de praktijk deel aan de discussie.

Jeltje van Nieuwenhoven en de Utrechtse Kamerkandidaat Staf Depla worden om 19.00 uur geïnterviewd door Rocky Tuhuteru. Uiteraard is er voor de aanwezigen in de zaal gelegenheid om zich hier in te mengen.

Rond 19.30 uur kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met de kandidaat-Kamerleden.

De bijeenkomst wordt om 20.30 uur afgesloten. De kandidaat-Kamerleden gaan naar het Centraal Station in Utrecht om daar folders uit te delen en met reizigers in gesprek te gaan.



Partij van de Arbeid