Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 16-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Inbraak juwelier
DRONTEN Tegen half vijf donderdagochtend kwam er bij de meldkamer van politie een melding binnen van een inbraak bij een juwelier aan Het Ruim. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en trof daar een kapotte voordeur en een ontzet rolluik aan. De daders waren gevlucht. Voor zover bekend zijn er geen goederen gestolen. De politie heeft met een speurhond de omgeving doorzocht. Diverse sporen zijn veiliggesteld.
De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord of beschikt u over informatie die van belang kan zijn van het onderzoek en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op, telefoon: 0900-8844.

Aanhouding na ruzie
LELYSTAD De politie heeft woensdagmiddag een 49-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Hij had op het Bastion met hoge snelheid bijna een 21-jarige Lelystedeling aangereden. Toen de 21-jarige hem daarop attendeerde, ontstond er een ruzie waarbij de 49-jarige hem bedreigde met een klauwhamer. De 49-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD De politie heeft het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Lelystad ingevorderd. De agenten hadden een vermoeden dat hij gedronken had en vorderden een ademanalyse. Hij weigerde hieraan mee te werken. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding bedreiging
ALMERE De politie heeft woensdagavond een 49-jarige Almeerder aangehouden voor bedreiging van een politieagent. De man wilde op het politiebureau aan de Baljuwstraat aangifte doen van diefstal van zijn paspoort. Echter, hij had zijn paspoort in zijn hand. De politiemedewerker vermoedde dat hij onder invloed was en vertelde de man dat hij aangifte kon doen als hij weer nuchter was. De Almeerder werd vervolgens opstandig en bedreigde een politieagent met de dood. Hij verzette zich bij aanhouding is en geboeid overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten.

Aanhoudingen
ALMERE Twee 16-jarige Lelystedelingen zijn woensdagnacht aangehouden op de Oorweg. Zij reden in een auto en bij het zien van politie gingen ze er snel vandoor. Na een korte achtervolging zijn ze aangehouden. Bij controle bleken ze 16 jaar oud en dus niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast hadden ze allerlei gereedschap bij zich dat bij inbraken wordt gebruikt. Dat is in beslag genomen. Het duo is voor nader verhoor ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Wietafval
LELYSTAD in het bos bij de Binnenhavenweg is woensdagmorgen illegaal afval gevonden. Het gaat om onder meer auto-onderdelen en afval van een wietplantage. De gemeente zorgt ervoor dat het wordt opgeruimd.

Bermbrand
LELYSTAD De brandweer heeft woensdagmiddag moeten uitrukken naar het Zuigerplasbos. Daar bleken twee bermen in brand te staan. Het is nog niet duidelijk of het hier gaat om opzettelijke brandstichting.

Aanrijding
EMMELOORD Een 44-jarige fietsster uit Emmeloord is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Europalaan. Een 20-jarige automobilist uit Emmeloorder wilde vanaf de Atlantische straat linksaf de Europalaan oprijden en zag daarbij de fietsster over het hoofd. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.