Klik hier voor behr.nl
PERSBERICHT
16/01/2003
Wine Professional 2003 groot succes
Eerste editie van kwaliteitswijnbeurs gekenmerkt door hoog niveau
Ondanks de extreme weersomstandigheden is de eerste Wine Professional,
5-9
januari jl. in het Auditorium van Amsterdam RAI, met 3081 officieel
geregistreerde bezoekers een groot succes geworden.
Exposanten, participanten, organisatoren (The Wine & Food Association
en
Amsterdam RAI), en bezoekers waren buitengewoon goed te spreken over
de hoge
kwaliteit van het evenement. Het Auditorium van de RAI bleek een
perfecte
locatie, het aanbod van de exposanten op gebied van wijn en
gastronomie
muntte uit in variatie en niveau en het breed opgezette,
toonaangevende
programma bestaande uit proeverijen, masterclasses, competities,
debatten,
etc. voorzag de beurs van een aantrekkelijke meerwaarde.
Veel waardering was er voor het feit dat tal van vertegenwoordigers
van het
topsegment van de Nederlandse wijnhandel acte de présence gaven met
het
beste dat hun assortimenten te bieden hadden. Het aanbod aan overige
gastronomische producten sloot hier qua niveau perfect bij aan.
Ook voor het dagelijkse avondprogramma - speciale diners bij
verschillende
gerenommeerde restaurants in Amsterdam - bestond veel animo.
Het uitgekiende, zeer strenge toegangsbeleid, tot stand gekomen met
medewerking van de exposanten zelf, garandeerde dat de juiste
doelgroepen
het evenement bezochten.
Participatie van binnen- en buitenlandse coryfeeën
Vormde het uitgebreide, boeiende programma met masterclasses en
wijn-spijsproeverijen al een extra aansporing Wine Professional te
bezoeken,
de deelname van verschillende buitenlandse wijnmakers en Nederlandse
chefs
van naam (aangesloten bij Alliance Gastronomique Néerlandaise, Les
Patrons
Cuisiniers en Les Jeunes Restaurateurs d'Europe) gaven het programma
extra
cachet en legde extra nadruk op de connectie
kwaliteitswijn-gastronomie. De
drie podia bleken echte trekpleisters en met name de uiteenlopende
wijn-spijssessies waren keer op keer overvol bezet.
Waardevolle samenwerking met de Hotelschool van het ROC Amsterdam en
het
Nederlands Gilde van Sommeliers
Het welslagen van Wine Professional was voor een groot deel te danken
aan de
gecoördineerde samenwerking van de organisatoren met zowel de
Hotelschool
van het ROC van Amsterdam, als het Nederlands Gilde van Sommeliers.
Dagelijks hielpen enkele tientallen leerlingen van de Hotelschool met
o.a.
de kaartcontrole, een constante aanvoer van schone glazen, het legen
van
spuugbakken en het in gereedheid brengen van de verschillende podia.
Verschillende leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers bewezen
hun
vakmanschap tijdens de diverse proeverijen en masterclasses.
Wine Professional 2004
Alle betrokkenen zijn het erover eens dat Wine Professional als
separate
beurs naast de Horecava zijn bestaansrecht bewezen heeft en de
voorbereidingen voor een volgende editie in 2004 zullen dan ook niet
lang op
zich laten wachten.
Amsterdam, 13 januari 2003