Gemeente Almere

Hego Steel Trading het meest ondernemende bedrijf in 2002

Jaarlijks wordt door het college van Burgemeester & Wethouders en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) de wisseltrofee voor het Meest Ondernemende Bedrijf toegekend aan een Almeers bedrijf. De VBA en de afdeling Economische Zaken van de gemeente dragen de kandidaat voor.

Op 8 januari 2003, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), heeft de burgemeester, dhr. Hans Ouwerkerk de wisseltrofee uitgereikt aan Hego Steel Trading.

Historie

1945: waar kan de start van een familiebedrijfje in het kleine Muiden al niet toe leiden?

In 1973 nam de 4e generatie het stokje over, richtte aanvullend een handelsmaatschappij op en ging zich daarmee toeleggen op 1e en 2e keus roestvast staal. In rap tempo won men, als groothandel van halffabrikaten, steeds meer internationaal handelsterrein.

Inmiddels heeft dit bedrijf 48 medewerkers, een prachtig eigentijds bedrijfspand met een bedrijfshal ter grootte van drie voetbalvelden. De inrichting van het bedrijfspand is verfraaid met zelfontworpen details die toepasselijk gemaakt zijn van roestvast staal. Dat de creatieve kwaliteiten van de directeur zich niet alleen beperken tot succesvol ondernemen, getuigen diverse schilderijen aan de wanden. Die zijn van zijn hand afkomstig.

Hego Steel Trading of wel Hego Walserijprodukten B.V. (hun Nederlandse handelsnaam) is, ingegeven door de enorme groei, na 2 eerdere bedrijfsverplaatsingen binnen Almere op bedrijventerrein de Vaart neergestreken.

Toepassingen rvs

Hun rvs wordt het meest toegepast in de levensmiddelen- en bouwindustrie en verschijnt in ontelbare vormen; van sluitring tot pannenset, van afvoerputje tot compleet kunstwerk.Het is milieuvriendelijk doordat het onderhoudsvrij is door de hoge mate van corrosiebestendigheid.

Nu ook in Hongkong

De wereldwijde vraag naar rvs groeit met 5 tot 8 % per jaar. Hierin ligt voor Hego dan ook de uitdaging voor de dag van morgen; het zoeken naar niches in de markt. In de nabije toekomst wil Hego via handelskantoren en agentschappen uitbreiden. Zo heeft Hego in 2002 een vestiging in Hongkong onder de naam IMTA geopend voor de in- en verkoop van rvs handelsgoederen.