Gemeente Almere

Almere zoekt een topper als burgemeester

Deze maand wordt de vacature voor de nieuwe burgemeester van Almere opengesteld. De gemeenteraad is ambitieus bij haar zoektocht naar een opvolger voor burgemeester

H.G. Ouwerkerk: ze is op zoek naar een boegbeeld voor Almere. De burgemeester heeft een belangrijke inbreng bij de groei van de stad, maar zal tevens meer accent leggen op Almere als evenwichtige stad. De burgemeester geeft inhoud en kleur aan de bestuursstijl die past bij een dergelijke stad. De groei van Almere is uniek in Nederland. Het is daarom zaak dat de burgemeester de gemeente Almere in Den Haag goed onder de aandacht brengt.

Almere groeit binnen enkele jaren door tot de vijfde stad van Nederland. De burgemeester van Almere heeft hierbij een belangrijke inbreng. Hij draagt welhaast als vanzelf bij aan de beeldvorming en bekendheid van de stad Almere in het algemeen en in het bijzonder bij Rijk, Regio en Provincie.

De gemeenteraad is dus op zoek naar een representatieve persoonlijkheid, die Almere waar en hoe dan ook kwalitatief hoogwaardig vertegenwoordigt. Deze persoonlijkheid zal in elke situatie makkelijk moeten kunnen omgaan met de inwoners van Almere, met het bedrijfsleven en het openbaar bestuur.

Nu gestart is met een duaal stadsbestuur, is het tevens belangrijk dat de burgemeester goed kan samenwerken met diverse groepen mensen.

In de komende maanden zal de vertrouwenscommissie zich bezighouden met het aantrekken van een nieuwe burgemeester, daar burgemeester Ouwerkerk zijn functie neerlegt per 1 augustus 2003.

Voor de vertrouwenscommissie is het een uitdaging om iemand te vinden die deze veelomvattende en ambitieuze functie wil aangaan. Als eerste stap zal in de raadsvergadering van 13 januari aanstaande de vereiste verordening en het profiel van de burgemeester worden vastgesteld en de vertrouwenscommissie definitief worden ingesteld.

Voor meer informatie over de vertrouwenscommissie kunt u op werkdagen contact opnemen met de gemeente Almere, raadsgriffie, telefoon 036-539 9995 of raadsgriffie@almere.nl.