Gemeente Leeuwarden

Publiek debat over wijk- en dorppanels

Debat wijk en dorppanels.jpg Op dinsdag 14 januari was in Theater Romein een publiek debat over de toekomst van de wijk- en dorppanels. Wethouder Roel Sluiter, die onder andere wijkcoördinatie in zijn portefeuille heeft, opende de bijeenkomst. Hij vertelde dat de opmerkingen en suggesties uit dit publiek debat, naast de reacties uit de inspraakprocedure, mee worden genomen in de inspraaknota wijkgericht werken.

Aan de hand van deze nota wordt een plan gemaakt voor de wijkaanpak 2003 2006, waarin de werkwijze van de wijkpanels voor die periode is vastgelegd.

Theater Romein was voor deze gelegenheid omgetoverd in een echt Lagerhuis, waarin vertegenwoordigers van de wijkpanels en hun achterban allemaal een plaats hadden. Aan de hand van de brochure Tien vragen over panels in wijken en dorpen werd vervolgens gediscussieerd en gestemd over de veertien vragen die het college van burgemeester en wethouders in de brochure aan de wijk- en dorppanels stellen. Een paar van de vragen die aan bod kwamen zijn hoe moet de betrokkenheid van de wethouder en de gemeenteraad geregeld worden en hoeveel vrijheid is er bij de besteding van het wijkbudget. Een uitgebreid verslag hiervan zal binnenkort via de wijkpanels, wijkbesturen en andere betrokkenen aan de Leeuwarders gepresenteerd worden. Het verslag komt ook op de website van de gemeente Leeuwarden te staan.