Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

24 aanhoudingen Hoog Catharijne

UTRECHT Het wijkteam Hoog Catharijne hield woensdag tussen 09.00 tot 15.00 uur 24 verdachten aan. Geregeld houdt het wijkteam van Hoog Catharijne en Hoog Boulandt in het kader van de overlastbestrijding in het gebied acties. Woensdag richtte zij zich op mensen die een APV-overtreding begingen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een persoon werd op heterdaad aangehouden voor diefstal fiets. Op het bureau werd onderzocht of zij nog openstaande zaken hadden staan. Dat bleek bij vier verdachten het geval te zijn. Zij moesten nog een straf uitzitten en zijn ingesloten. De overige verdachten zijn na het onderzoek met een bekeuring voor hun overtreding heengezonden.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor autodiefstal. Een getuige had gezien hoe de man een tas uit de auto wegnam op de Nieuwegracht en waarschuwde de politie. Aan de hand van het signalement kon de man worden aangehouden op de hoek Nieuwegracht/ Brigittenstraat. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Inbrekers op heterdaad betrapt

UTRECHT- Op woensdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie twee jongens aangehouden voor woning inbraak.

De jongens waren door een getuige gezien in een woning aan de Touwslagerslaan, hierop is de politie gewaarschuwd.

Ter plaatse bevonden de jongens zich nog in de woning. Agenten gingen de woning binnen, hierdoor probeerden de twee verdachten te vluchten. Eén van de verdachten, een 17-jarige jongen uit de Meern, kon in de woning worden aangehouden. De andere verdachte, een 16-jarige jongen uit de Meern, kon door de voordeur vluchten.Agenten hebben een onderzoek ingesteld in de omgeving en konden toen ook al snel de tweede verdachte aanhouden.

De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar zij werden ingesloten voor verder verhoor.

Auto te water

UTRECHT- Op de Hogeweide is op woensdag om 16.15 uur een auto te water gegaan. De 26-jarige bestuurder uit Utrecht is op onverklaarbare wijze in de bocht in een slip geraakt. De auto kwam op de zijkant in de sloot terecht. De bestuurder mankeerde niks en kon op eigen kracht het voertuig verlaten.

Autokrakers aangehouden
UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 15.10 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden voor autokraak en diefstal.

Een getuige had gezien hoe de beiden jongens, een 16 en 17-jarige jongen uit Utrecht, op een snorfiets erg veel aandacht hadden voor de autos op het Zandpad. Vervolgens werd er gezien dat één van de jongens afstapte, de ruit van een auto intikte en daar een laptop uit wegnam. Daarna reden beide jongens weg in de richting van de Kloosterlaan.

Ongeveer vijf minuten laten kwamen beiden verdachten weer terug en konden zij worden aangehouden door de politie. Beiden werden meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.

Hennepplantage aangetroffen
UTRECHT- Op woensdagmiddag is de politie een pand aan de Prinses Magrietlaan binnengetreden, omdat daar mogelijk een verdachte zou zitten, die in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

De verdachte, een 24-jarige man uit Utrecht werd niet in de woning aangetroffen. Wel trof men in de woning een 21-jarige man uit Utrecht aan en op de zolder van de woning werd een kleine hennepplantage gevonden.

De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 47 plantjes zijn in beslaggenomen.