Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Te veel op

WOERDEN Na een melding van een aanrijding met letsel ging de politie woensdagavond rond 18.45 uur naar de Reinaldaweg. Bij het viaduct onder de A12 bleek een auto tegen een lantaarnpaal te zijng ereden. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van IJsselstein, had zijn auto total loss gereden. Hij was niet gewond, maar bleek wel met 680 ugl (1,55 ) achter het stuur te hebben gezeten. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Winkeldief verzet zich tegen aanhouding

WOERDEN Een 23-jarige inwoner van Woerden werd woensdagmiddag rond 15.30 uur in een winkel aan de Finse Golf door het personeel aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij probeerde de winkel met goederen ter waarde van zon 200 euro te verlaten. Toen de politie hem wilde meenemen naar het politiebureau verzette de man zich tegen zijn aanhouding en beledigde een agent. Op het bureau vernielde hij zijn ophoudruimte en bedreigde een agent. De man is ingesloten.

Klachten uit de buurt

OUDEWATER De politie in Oudewater hield na aanleiding van klachten uit de buurt een verkeerscontrole in de Jonkheer A. van Swietenstraat en de Herman de Manstraat in Oudewater. Tussen 14.00 en 14.30 uur werden drie bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel en snelle passanten werden gewaarschuwd zich aan de maximumsnelheid te houden.