Gemeente Geldermalsen


* Verkeersmaatregelen omgeving Beesd in verband met onderhoudsbaggerwerkzaamheden

* Zelfstandige projectprocedure t.b.v. vergroten schoolgebouw De Morgenster

* Vrijstelling bestemmingsplan Geldermalsen Oost 1995 (Willem de Zwijgerweg 55 te Geldermalsen

* Rectificatie publicatie Delegatie verordening Geldermalsen 2002
* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Vaststelling Procedureverordening Planschadevergoeding Geldermalsen 2003

* Meepraten over verkeersveiligheid

* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Vergunningen op grond van de Algemeen plaatselijke verordening
* Wie wil bouwen/slopen

* Kapvergunning
Inzamelen klein chemisch afval
Pr. Beatrixstraat parkeerterrein dorpshuis 16.30 tot 17.00 uur De Brink bij cafetaria 17.15 tot 17.45 uur
Kerkweg t.o. Kerkebogerd 18.00 tot 18.30 uur Achterweg bij school 19.15 tot 19.45 uur
Dorpsplein 20.00 tot 20.30 uur
Huizenkamplaan/Julianastraat (dierentuintje) 20.45 tot 21.15 uur
* Enspijk maandag 20 januari 2003
Parkeerterrein Molenkampstraat 16.30 tot 17.00 uur
* Deil maandag 20 januari 2003
Parkeerplaats bij doprshuis 't Duifhuis 17.15 tot 17.45 uur
* Meteren maandag 20 januari 2003
Parkeerterrein Lindelaan 18.30 tot 19.15 uur
* Tricht maandag 20 januari 2003
Pr. J. Frisoplaats bij dorpshuis 19.30 tot 20.15 uur
* Buurmalsen maandag 20 januari 2003
Pastorielaan 20.30 tot 21.00 uur
Verkeersmaatregelen omgeving Beesd in verband met onderhoudsbaggerwerkzaamheden
Waterschap Rivierenland gaat in Beesd en omgeving baggerwerkzaamheden uitvoeren. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren en het waarborgen van een goede doorstroming van het verkeer is het nodig om tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen.

In het gebied tussen de Oude Waag en de spoorlijn Dordrecht-Gorinchem en de Dr. A. Kuyperweg te Beesd worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

De uitvoering van de baggerwerkzaamheden vindt plaats in de periode van eind januari 2003 tot en met juli 2003. De nadruk ligt in de maand februari 2003.

Zelfstandige projectprocedure t.b.v. vergroten schoolgebouw De Morgenster

* Bekendmaking : artikel 6a Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Ter inzage : Concept-vrijstellingsverzoek c.q. bouwplan van Christelijke Schoolvereniging West-Betuwe

* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op deze publicatie

* Toelichting : het plan heeft tot doel het vergroten van het schoolgebouw van De Morgenster. Concreet is het de bedoeling dat er vier extra permanente lokalen worden gebouwd.
* Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar reacties sturen naar het college van B&W
* Inlichtingen/mondelinge reacties : vakbalie Bouwen en Wonen (tel. 0345-586611)

* Datum publicatie : 16 januari 2003

Vrijstelling bestemmingsplan Geldermalsen Oost 1995 (Willem de Zwijgerweg 55 te Geldermalsen)

* Bekendmaking : vrijstelling van het geldende bestemmingsplan Geldermalsen Oost 1995.

* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.
voornemen om op verzoek van H. Boerman, vrijstelling (uitbreiden hoofdgebouw) te verlenen van het geldende bestemmingsplan Geldermalsen Oost 1995om het vergroten van een woning op het perceel Willem de Zwijgerweg 55 te Geldermalsen, mogelijk te maken.

* Datum publicatie : 16 januari 2003.
Rectificatie publicatie Delegatie verordening Geldermalsen 2002
* Bekendmaking : Het college van burgemeester en wethouders maken bekend op grond van de artikelen 139 en 140 Gemeentewet en 3:42 Algemene wet bestuursrecht, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 november december 2002 de Delegatieverordening Geldermalsen 2002 heeft vastgesteld.

* Ter inzage : Bij de werkeenheid communicatie van de gemeente.
* Inzagetermijn : 4 weken met ingang van 25 december 2002.
* Inwerkingtreding 25 december 2002

* Toelichting : Op 24 december 2002 is de Delegatieverordening Geldermalsen 2002 gepubliceerd. In de publicatie stond een foutieve vaststellingsdatum van het besluit. Deze publicatie dient om dit te rectificeren. In het raadsbesluit is vastgelegd welke bestuursbevoegdheden van de gemeenteraad worden gedelegeerd aan het College van B&W. Het betreft een aanpassing van de oude delegatielijst op grond van de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur c.a., de Algemene wet Bestuursrecht en de wijziging van een aantal bijzondere wetten.
* Datum publicatie: 16 januari 2003

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van donderdag 30 januari 2003 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:

19.30 uur bezwaarschrift van 26 november 2002, aangevuld 2 december 2002, gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2002, om een bouwvergunning te verlenen voor het veranderen van een woning op het perceel Herman Kuijkstraat 29 te Geldermalsen.

20.00 uur bezwaarschrift van 13 december 2002, gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 14 november 2002 om een bouwvergunning te verlenen voor vernieuwing van een berging op het perceel Dorpsdijk 52 te Rumpt.

20.30 uur bezwaarschrift van 9 december 2002, gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 14 november 2002, voor het verlenen van een bouwvergunning voor het vergroten van een woning op het perceel Middelweg 27 te Tricht.

De op de zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf heden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de opstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

mr. W.J. Wierda, voorzitter

Vaststelling Procedureverordening Planschadevergoeding Geldermalsen 2003

* Bekendmaking: Het college van burgemeester en wethouders maken bekend op grond van de artikelen 139 en 140 Gemeentewet en 3:42 Algemene wet bestuursrecht, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 december 2002 de 'Procedureverordening Planschadevergoeding gemeente Geldermalsen 2002' heeft vastgesteld.

* Ter inzage: Bij de werkeenheid communicatie van de gemeente.
* Inzagetermijn: 4 weken met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Inwerkingtreding: De dag volgend op die waarop bekendmaking heeft plaatsgevonden.

* Toelichting: In het raadsbesluit is de regeling van de procedure bij toepassing van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vastgelegd. De verordening vervangt de 'Procedureverordening Planschadevergoeding gemeente Geldermalsen 1999', vastgesteld bij raadsbesluit van 27 april 1999 en sedertdien gewijzigd op 26 september 2000.

* Datum publicatie: 16 januari 2003

Meepraten over verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid of liever gezegd verkeersonveiligheid, iedereen weet er over mee te praten. Het is een dankbaar onderwerp tijdens verjaardagsfeestjes, buurtavonden, in het café en zeker ook tijdens de verschillende gemeentelijke informatie- en inspraakavonden. Iedereen kan wel een verkeersonveilige situatie in zijn directe woonomgeving noemen.

Het is natuurlijk voor een gemeentebestuur onmogelijk om al die situaties te verbeteren zodra er maar iemand aandacht voor vraagt. Op die manier zou de gemeentelijke kas zo leeg zijn. Het is belangrijk goed te kijken of de situatie werkelijk wel zo onveilig is als wordt gesuggereerd en als er inderdaad iets moet gebeuren is het de vraag wat dan precies. Daarbij moet dan ook nog eens de afweging worden gemaakt welke situaties het eerst moeten worden aangepakt en of je sommige werkzaamheden niet kunt combineren. Kortom, je moet als gemeente, zoals dat zo mooi heet, een verkeersveiligheidsbeleid formuleren. De gemeente Geldermalsen werkt al jaren op deze manier, hetgeen zijn vertaling krijgt in het gemeentelijke Verkeersveiligheidsplan.

Het huidige verkeersveiligheidsplan is inmiddels al enkele jaren oud en veel daarin vastgelegde problemen zijn opgelost. Hoog tijd voor een actualisatie. Die actualisatie is de afgelopen maanden in opdracht van het gemeentebestuur verzorgd door het bureau Megaborn Traffic Development BV uit Waardenburg. Gekeken is wat er allemaal van het oude plan is uitgevoerd en wat er nog op het programma staat. Daarnaast heeft eer een uitgebreide analyse van alle ongevalsituaties plaatsgevonden. Tenslotte zijn alle inwoners uitvoerig in de gelegenheid gesteld hun knelpunten aan te dragen. Velen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Gekoppeld aan de actualisatie van het Verkeersveiligheidsplan is tegelijkertijd gekeken naar de zogenaamde wegcategorisering in onze gemeente. Met name ging het daarbij om de vraag welke gebieden als 30- of 60-km-gebied zouden moeten worden ingericht. Door met name een inrichting tot 30-km-gebied zullen automatisch sommige verkeersonveilige situaties tot het verleden gaan behoren.

De gemeente organiseert twee informatieavonden en wel
* Maandag 20 januari a.s. in het Dorpshuis Meteren
* Donderdag 23 januari a.s. in gebouw 'De Betuwepoort' Rhenoy
Beide avonden kennen een algemeen gedeelte. Daarnaast komt de verkeers(on)veiligheid in het oostelijk deel van de gemeente wat nadrukkelijker aan bod tijdens de avond in Meteren en de verkeers(on)veiligheid in het westelijk deel tijdens de avond in Rhenoy.

De informatieavonden beginnen om 20.00 uur. De zaal is op om 19.30 uuur.

Aan de actualisering van het Verkeersveiligheidsplan wordt een formele inspraakprocedure gekoppeld met daarin de vaste elementen die u zo langzamerhand rond grotere inspraaktrajecten van ons gewend bent, te weten:

* terinzagelegging van stukken

* mogelijkheid tot mondeling danwel schriftelijk reageren
* het opstellen van een inspraak-eindverslag.
Op korte termijn zult u over dit formele inspraaktraject in deze informatierubriek nader worden geïnformeerd.

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van dinsdag 28 januari 2003 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:

20.10 uur bezwaarschrift d.d. 28 oktober 2002, aangevuld d.d. 11 november 2002, gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 24 oktober 2002, alsmede tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 5 november 2002, inhoudende een waarschuwing bestuursdwang op perceel kadastraal bekend gemeente Deil, sectie N, nummer 209. Gevoegde behandeling met het bezwaarschrift d.d. 9 december 2002, gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 1 november 2002, inhoudende een afwijzing op uw aanvraag toepassingex artikel 19 lid 1 WRO voor het perceel kadastraal bekend Deil, sectie N,nummer 209.

21.15 uur bezwaarschrift d.d. 17 oktober 2002 gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. 10 oktober 2002, om aan Middengebied Geldermalsen B.V. een vergunning te verlenen voor het kappen van 12 essen, 4 wilgen en 1 beuk op het terrein voormalig openluchtzwembad De Steenvliet aan de Rijksstraatweg te Geldermalsen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf heden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

mr. W.J. Wierda, voorzitter

Vergunningen op grond van de Algemeen plaatselijke verordening

Het college van burgemeester en wetouders maken bekend dat zij op grond van artikel 5.2.3. APV vergunning hebben verleend aan:

M. Boxhoorn, voor het innemen van een standplaats ten behoeve van bereiding en verkoop van vis voor het jaar 2003 op woensdagen van 9.00 tot 18.00 uur op het parkeerterrein aan de Kostverlorenkade te Geldermalsen en op zaterdagen van 8.00 tot 17.30 uur op het Marktplein te Geldermalsen. Uitgezonderd zijn de dagen waarop op deze locaties evenementen worden georganiseerd.

* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op die van de publicatie bij de vakbalie Bouwen en Wonen.
* Bezwaar: belanghebbenden die zich met deze beslissing niet kunt verenigen, kunnen binnen 6 weken na de bekendmaking een bezwaarschrift indienen.

* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermelden uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Tijdens de bezwaarschrift-procedure geldt in principe de genomen beslissing. Als deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft kunt u tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. 026-3592000.

* Inlichtingen: Juridische Zaken, telefoon 0345-586611
* Datum publicatie: 16 januari 2002

De burgemeester maakt bekend dat hij op grond van artikel 2.2.2. APV vergunning heeeft verleend aan:

J. Eckelboom, voor het houden van een kermis op de Kostverlorenkade te Geldermalsen van woensdag 28 mei 2003 tot en met zaterdag 31 mei 2003 en op het Dorpsplein te Beesd van donderdag 12 juni 2003 tot en met zaterdag 14 juni 2003.

* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op die van de publicatie bij de vakbalie Bouwen en Wonen.
* Bezwaar: belanghebbenden die zich met deze beslissing niet kunt verenigen, kunnen binnen 6 weken na de bekendmaking een bezwaarschrift indienen.

* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan de burgemeester en vermelden uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt in principe de genomen beslissing. Als deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft kunt u tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. 026-3592000.

* Inlichtingen: Juridische Zaken, telefoon 0345-586611
* Datum publicatie: 16 januari 2002

Wie wil bouwen/slopen
Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen/ sloopvergunningen:

1. Mts. Keij, Bulkgraaf 1 te Deil, oprichten mestopslag (7 januari 2003);

2. J.C. van Steenis, Lingedijk 97 te Geldermalsen, vergroten woning (6 januari 2003);

3. P.G.J. Pelgrum, Frissestein 28 te Deil, vergroten woning (8 januari 2003);

4. R. van de Lagemaat, Lingedijk 13 te Geldermalsen, vergroten woning (18 december 2002);

5. J. Mulder, Laageinde 68a te Geldermalsen, oprichten garage (10 januari 2003);

6. H. Kruyt, De Paay 2a te Beesd, veranderen loods (10 januari 2003);

* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 16 januari 2003.


1. Mts. Verploeg, Kruisweg 1 te Buurmalsen, oprichten jongveestal (9 januari 2003);

2. P.J.A. Campagne, Voorstraat 31 te Beesd, veranderen kapsalon in apotheek (16 januari 2003);

3. O. van der Heiden, Lingedijk (ong.) te Rhenoy, oprichten woning met garage (16 januari 2003);

4. J. Pul, van Utenhoveweg 37 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (16
5. W.H. Waasdorp, van Utenhoveweg 39 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (16 januari 2003);

6. H.M. Diemel- Goes, van Utenhoveweg 41 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (16 januari 2003);

* Datum publicatie: 16 januari 2003.
Kapvergunning
Ter inzage: de volgende verleende kapvergunning:
1. Broasca en Y. Borghans, Boomkamp 20 Geldermalsen, voor het kappen van 1 kronkelwilg (16 januari 2003);

* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM, telefoon 026 - 3592000.

* Datum publicatie: 16 januari 2003