STICHTING LEASEVERLIES

Stichting Eegalease opgericht


- persbericht -

Nieuwe stap in zaak tegen Legio Lease
Stichting Eegalease opgericht

Den Haag, donderdag 16 januari 2003 - De Stichting Leaseverlies (die inmiddels ruim 60.000 geregistreerden vertegenwoordigt), de Consumentenbond en de VEB hebben een nieuwe Stichting opgericht, die zich zal mengen in de strijd rond Legio Lease: de Stichting Eegalease. Deze Stichting zal optreden voor echtgenoten en geregistreerde partners (eegaas) van effectenleasecontractanten op grond van zogenaamde gezinsbeschermende bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek.

Deze bepalen naar het oordeel van de Stichting Eegalease, VEB en Consumentenbond, dat bij effectenleasecontracten in geval van huwelijk of geregistreerd partnerschap door beide partners getekend moet worden. Naar verwachting was dit bij een aanzienlijk aantal gedupeerden van Legio Lease niet het geval. Gevolg daarvan is dat in deze redenering de eegaas de effectenlease-overeenkomst kunnen vernietigen. Gedupeerden met een partner komen door de samenwerking tussen de Stichting Leaseverlies en de nieuwe Stichting Eegalease steeds sterker te staan in hun zaak. De bestuursleden van de Stichting Leaseverlies hebben ook plaatsgenomen in het bestuur van de Stichting Eegalease.

Misleidend én onrechtmatig
De Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond, ondersteund door de VEB, procederen voor gedupeerden van Legio Lease-producten op basis van misleiding; hun partners kunnen zich daarnaast zelfstandig beroepen op vernietiging van de afgesloten contracten. De nieuwe Stichting Eegalease kan daarom een groot deel van de gedupeerden extra hoop bieden op een goede afloop. Het Burgerlijk Wetboek bepaalt volgens de nieuwe Stichting dat gehuwden of geregistreerde partners bij aankoop van bijvoorbeeld effectenleasecontracten mede moeten ondertekenen. Als dat niet gebeurt, kan het afgesloten contract volgens de Stichting vernietigd worden. Dat zou betekenen dat gedupeerden met een partner, die niet getekend heeft, niet alleen hun ontstane schuld bij Dexia kwijtgescholden krijgen, maar ook hun inleg kunnen terug eisen.

Registreren bij Stichting Eegalease kan vanaf 1 februari via de website www.eegalease.nl.


--