CDA

De Geus: geen omstreden ingreep in WAO

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil geen omstreden ingreep in de WAO. Hij heeft de Tweede Kamer hierover correct geïnformeerd. De minister zegt dit in reactie op het artikel in Trouw, waarin de suggestie wordt gewekt dat de bewindsman een aparte WAO-verzekering wil voor werknemers die door hun werk arbeidsongeschikt zijn geraakt.

De minister wijst een beperking van de WAO tot een risque professionnel-regeling af. Dit betekent dat iedereen verzekerd blijft, ongeacht de oorzaak van arbeidsongeschiktheid. Dat heeft de bewindsman ook gezegd tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer op 17 december 2002.

De Geus laat wel bekijken of in een nieuw WAO-stelsel een extra garantieregeling voor beroepsrisico's gewenst en nodig is, mede in het kader van de internationale bestendigheid. Ook dit is in het overleg met de Kamer op 17 december aan de orde geweest. Er is volgens De Geus dan ook geen enkele discrepantie tussen zijn uitspraken in de Kamer en de zinsnedes in ambtelijke notities.