Gemeente Zevenaar


1/2 Infopagina Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 3 (13 t/m 19 januari 2003)
VERKIEZING TWEEDE KAMER 22 JANUARI 2003

Alle wetenswaardigheden op een rij:

- woensdag 22 januari verkiezing Tweede Kamer
- de stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur
- als u zelf niet kunt stemmen, machtig dan een ander
- na 8 januari is volmachtverlening alleen mogelijk binnen hetzelfde stemdistrict, gebruik hiervoor uw oproepkaart

- zelf stemmen in een ander stemdistrict, zet uw oproepkaart om in een kiezerspas
- vanaf 8 januari tot en met 17 januari kunt u nog een mondeling verzoek indienen, raadpleeg hiervoor uw oproepkaart

- uiterlijk 15 januari valt de kandidatenlijst bij u in de brievenbus Nadere inlichtingen worden verstrekt door de afdeling burgerzaken van deze gemeente, telefoonnummer 0316-595258.
Zevenaar gebruikt op 22 januari de stemmachine!
VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 20 januari 2003 om 11.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.
VUILNISWAGEN EERDER BIJ U
In de vorstperiode blijken er minder duobakken aangeboden te worden dan normaal, waardoor de inzamelwagen de route ook sneller aflegt dan gebruikelijk. Het kan dus gebeuren dat in de komende periode de inzamelwagen sneller bij u is dan u gewend bent. Houdt u daar svp rekening mee bij het aanbieden van uw bak.

VOORKOM VORST IN UW DUOBAK

In winterse tijden komt het helaas nog al eens voor dat de medewerkers van de reinigingsdienst duobakken aantreffen waarin een deel van het afval is vastgevroren. Dit afval blijft dan noodgedwongen in de duobak achter.
Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, wordt u verzocht bij vriezend weer het afval zo droog mogelijk in de duobak te gooien. Ook is het goed de bak zo beschut mogelijk neer te zetten, bijvoorbeeld in een schuurtje. Voordat u de bak aanbiedt kunt u zelf nog even controleren of het afval is vastgevroren en dit indien nodig losmaken.




2/2 Infopagina Gemeente Zevenaar

OUD PAPIER
In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum Wijk/Plaats Inzamelaar Woensdagavond 15 januari Babberich drumfanfare Sint Jan Zaterdag 18 januari Lentemorgen 2 + complex basisschool Lindenhage Platanenlaan en Hunneveldweg + flats Zonnemaat
Dinsdagavond 21 januari Schrijvershoek basisschool De Steenuil

OPENBARE BEKENDMAKINGEN
Ingekomen bouwaanvragen week 52/2002:

- Tooropstraat 27, plaatsen dubbele dakkapel en uitbouw woonkamer
- Weverstraat 7, veranderen horeca-inrichting
De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning of bouwtoestemming moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 1/2003:

- Spinellistraat 35, uitbreiden van de woning
- Wagnerstraat 124, vergroten en veranderen van de woning Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:

- Fractie D66, vergunning voor het innemen van een standplaats op het Raadhuisplein op vrijdag 17 januari 2003 van 14.00 tot 20.00 uur tijdens de weekmarkt;
- GroenLinks De Liemers, vergunning voor het innemen van een standplaats in het centrum van Zevenaar op zaterdag 18 januari 2003;

- De heer Th. Nieuwenhuis, ontheffing van het stookverbod voor het verbranden van snoeihout van de houtsingels op en rondom het perceel tegenover Oud Zevenaarsedijk 5 te Zevenaar; Verklaring van geen bezwaar voor afsteken van vuurwerk:
- Skylight vuurwerk evenementen BV op het bouwterrein aan de Hunneveldweg 16 te Zevenaar op donderdag 9 januari 2003 om 15.00 uur;
Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.