Gemeente Amsterdam

Uitslag Raadsvergadering 15 januari 2003
16 januari 2003

1
Notulen van de raadsvergadering op 4 december 2002. De notulen van 4 december 2002 zijn goedgekeurd.


2
Onderzoek van de geloofsbrieven van een duoraadslid (mevr. S.T. Fischer, D66).
Mevr. Fischer is als duoraadslid geïnstalleerd.


3
Vaststelling van de agenda.


4
Mededeling van de ingekomen stukken.

Weth. Stadig/Van der Horst/ROIB

1° Adres van C.J. Dekker, namens de Vereniging Rijdend Nederland, van 12 december 2002 inzake parkeerplaatsen voor IJburg.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op het adres te zenden naar de leden van de Commissie voor Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer en de Commissie voor Verkeer, Vervoer en Infrastructuur, Zeehaven en Luchthaven en Informatie- en communicatietechnologie.

Weth. Maij/ROIB

2° Adres van drs. H. Glimmerveen van 10 december 2002 inzake een suggestie voor straatnamen.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op dit adres te zenden naar de leden van de Commissie voor Milieu, Openbare Ruimte en Groen, Sport en Recreatie en Bedrijven.

Weth. Oudkerk/MEC

3° Adressen van J. Leuwer e.a., namens de Stichting Tussen Amstel en Weesper, van 16 december 2002 en J. van Andel van 20 december 2002 inzake de verbouwing van het pand Roetersstraat 210 ten behoeve van de Gemeentelijke Sociale Dienst.

Besloten is, deze adressen in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op deze adressen te zenden aan de leden van de Commissie voor Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd, Diversiteit en Grotestedenbeleid.

Weth. Belliot/MEC

4° Adres van W. Jurg e.a., namens de Vereniging van Letterkundigen, van 20 december 2002 inzake het opheffen van de bestaande culturele prijzen.

Besloten is, dit adres te betrekken bij de behandeling van voordracht nr. 10 van 2003, punt 14 van de agenda (Instelling Amsterdamprijs voor de kunsten). Dit punt is van de agenda afgevoerd en zal eerst worden behandeld in de Commissie voor Zorg, Cultuur, Lokale Media en Monumenten.

Bm/AB

5° Adres van M. Brandsma van 17 december 2002 inzake de viering van het 300-jarig bestaan van Sint Petersburg.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op het adres te zenden aan de leden van de Commissie voor Algemene Zaken, Openbare Orde en Veiligheid, Integraal Veiligheidsbeleid, Personeel en Organisatie en Bestuurlijk Stelsel.

Weth. Oudkerk/MEC

6° Adres van M. Smit van 10 december 2002 inzake de integratie van allochtonen in de Nederlandse maatschappij.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op het adres te zenden aan de leden van de Commissie voor Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd, Diversiteit en Grotestedenbeleid.

Weth. Maij/ROIB

7° Adres van A.M.C. Staal, namens het bestuur van MUSA, en A.J.M.I. Louman, namens het bestuur van OAM, van 24 december 2002 inzake handhaving van de huisvesting van museummaterieel.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op het adres te zenden aan de leden van de Commissie voor Milieu, Openbare Ruimte en Groen, Sport en Recreatie en Bedrijven.

Weth. Maij/ROIB

8° Adres van O.M. van Os van 30 december 2002, houdende bezwaar tegen het ten verkoop aanbieden van levende kreeften op de Albert Cuypmarkt.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op dit adres te zenden aan de leden van de Commissie voor Milieu, Openbare Ruimte en Groen, Sport en Recreatie en Bedrijven.

Weth. Stadig/ROIB

9° Adres van W. Salis, namens het Platform Groene Schinkeloevers, C. Tasman, namens de Buurtgroep Stadionplein e.o., en D. Tiemersma, namens het Comité Schinkeltracé Nee!, van 1 januari 2003 inzake het ontwerp-Structuurplan en de daarin opgenomen reserveringen voor twee mogelijke oeververbindingen over de Schinkel.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders teneinde het te betrekken bij de door hen in te dienen voorstellen terzake.

Weth. Belliot/MEC

10° Adres van mevr. T. Baaij, namens de Hiv Vereniging Amsterdam, van 12 december 2002 inzake het burgerinitiatief in relatie tot een status aparte voor verenigingen waarvan het lidmaatschap niet als vanzelfsprekend mag en kan worden beschouwd.

Besloten is, dit adres in handen te stellen van Burgemeester en Wethouders en een afschrift van het antwoord op het adres te zenden aan de leden van de Commissie voor Zorg, Cultuur, Lokale Media en Monumenten.


5
Mondelinge vragen.

1. Vraag raadslid Van Poelgeest inzake het terugtrekken van het ontwerp-structuurplan door het College van Burgemeester en Wethouders.

2. Vraag raadslid Weenink inzake het tekort aan docenten in het basis- en middelbaar onderwijs in Amsterdam.
3. Vraag raadslid Van Poelgeest inzake de toekomstplannen van de Burgemeester.

Weth. Stadig/Stedelijke Ontwikkeling


6
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot partiële herziening van het bestemmingsplan Haven- en Recreatiegebied West (Gemeenteblad afd. 1, nr. 1).
Conform besloten.


7
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot vaststelling van hogere grenswaarden dan gesteld in de Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan Amsterdams Lyceum 2001 (Gemeenteblad afd. 1, nr. 2).
Conform besloten.


8
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot vaststelling van hogere grenswaarden dan gesteld in de Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan WG-oost (Gemeenteblad afd. 1, nr. 3).
Conform besloten.


9
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot wijziging van de Verordening Amsterdamse Middensegment Hypotheek (Gemeenteblad afd. 1, nr. 4).
Na behandeling conform besloten.

Weth. v.d. Horst/Verkeer, Vervoer en Infrastructuur


10
Preadvies van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 op de notitie van het (voormalig) raadslid Frankfurther (nr. 671 van 2001), getiteld: Fietsparkeerlessen uit Nijmegen en Tilburg (Gemeenteblad afd. 1, nr. 5).
Na behandeling conform besloten.


11
A Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de herinrichting van de Spuistraat (Gemeenteblad afd. 1, nr. 6).
Conform besloten.

B Preadvies van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 op de notitie van het raadslid Flos (nr. 461 van 2002), getiteld: Heroverweging besluit over de westelijke stadshartlus (Gemeenteblad afd. 1, nr. 7).
Na behandeling conform besloten.


12
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de uitvoering van grootschalig groot onderhoud aan de Transformatorweg (Gemeenteblad afd. 1, nr. 8).
Conform besloten.


13
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de voltooiing van het programma Ruim baan voor tram en bus (Gemeenteblad afd. 1, nr. 9). Conform besloten.

Weth. Belliot/Cultuur


14
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot instelling van de Amsterdamprijs voor de kunsten (Gemeenteblad afd. 1, nr. 10).
Afgevoerd omdat voordracht eerst in Commissie voor Zorg, Cultuur, Lokale Media en Monumenten wordt behandeld.

Burgemeester/Algemene Zaken


15
Advies van de Beklagcommissie Inspraak van 18 november 2002 over een inspraakklacht inzake het verlengen van tramlijn 10 naar het oostelijk havengebied. De conclusie luidt:

* de klacht ongegrond te verklaren;

* belanghebbenden over het doortrekken van tramlijn 10 nader te informeren.

(Gemeenteblad afd. 1, nr. 11).
Conform besloten.

Weth. Maij/Openbare Ruimte en Groen


16
Preadvies van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 op de notitie van het raadslid Van Oudenallen (nr. 506 van 2002), getiteld: Parkeerplaats voor de stadsmus (Gemeenteblad afd. 1, nr. 12). Na behandeling conform besloten.


17
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een krediet voor 14 Groenfondsprojecten (Gemeente-blad afd. 1, nr. 13).
Conform besloten.


18
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot naamgeving aan een ontsluitingsweg in Sloterdijk III-noord (Gemeenteblad afd. 1, nr. 14).
Conform besloten.


19
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot naamgeving aan een aantal wegen in Sloterdijk III-zuid (Gemeenteblad afd. 1, nr. 15).
Conform besloten.

Weth. Maij/Sport


20
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot instemming met het Bestuursakkoord Sport Amsterdam tussen de centrale stad en de stadsdelen (Gemeenteblad afd. 1, nr. 16). Na behandeling conform besloten.

Weth. Maij/Bedrijven


21
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor Gemeentewaterleidingen (Gemeenteblad afd. 1, nr. 17).
Conform besloten.


22
Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 2 januari 2003 tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de renovatie van de drinkwater-transportleiding van Zuider Buiten Spaarne te Haarlem tot de Zandvoortselaan te Heemstede (Gemeenteblad afd. 1, nr. 18). Conform besloten.

BENOEMINGEN.

Nr. 19. Drie leden van de Amsterdamse Seniorenraad. Aangehouden.

Nr. 20. Een lid van de Amsterdamse Sportraad.

- . - Een lid van de Commissie voor Financiën en Economische Zaken.
- . - Een plaatsvervangend lid van de Commissie voor Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd, Diversiteit en Grotestedenbeleid. Leden zijn benoemd.
© Gemeente Amsterdam