Apple Benelux

100TH WINDOW

"100th Window" van Massive Attack nu al te beluisteren op de iPod

100th window Het nieuwe album van de Britse formatie Massive Attack, "100th Window" verschijnt officieel op 10 februari a.s.. Voor de echte fans die niet zo lang kunnen wachten, is er goed nieuws: het nieuwe album kan namelijk al vanaf 10 januari exclusief op de Apple iPod worden beluisterd in 18 muziekspeciaalzaken verspreid over het land.

Massive Attack is op muziekgebied altijd al vernieuwend bezig geweest en met elk nieuw album heeft de band duidelijk grenzen verlegd. Massive Attack is niet voor niets een van de meest inspirerende en invloedrijke Britse formaties van de laatste jaren. De drie tot nog toe uitgebrachte studioalbums waren een groot succes dat duidelijk zijn effect heeft gehad op een hele nieuwe generatie dance- en popacts.

Het nieuwe album, 100th Window, is geschreven en geproduceerd door Robert Del Naja en Neil Davidge en wordt gekenmerkt door een mengeling van warme elektronica, oosterse sfeerimpressies en duidelijke reggae-invloeden. "100th Window moest wel beduidend warmer worden dan Mezzanine, maar niet softer. We hebben gezocht naar dezelfde scherpte en hetzelfde gevoel als de vorige albums, maar het moest allemaal iets minder kil", aldus Robert Del Naja. Aan het album is meegewerkt door bekende namen als Horace Andy, die ook aan de drie eerdere albums meewerkte, en Sinéad O'Connor.

In februari begint Massive Attack aan een wereldtournee, waarbij indrukwekkende interactieve LED-schermen worden gebruikt die de show een spectaculair visueel karakter moeten geven. Op zondag 27 en maandag 28 april geeft Massive Attack twee concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Volgens Robert Del Naja wordt het een interactieve en experimentele tour: "Vanaf het allereerste begin hebben we er altijd naar gestreefd om rondom het geluidssysteem een omgeving te creëren die fungeert als aanvulling op de muziek, en daar zijn we ditmaal heel goed in geslaagd."

100th Window verschijnt officieel op 10 februari 2003, maar voor de Nederlandse fans die niet zo lang kunnen wachten, is er goed nieuws: het nieuwe album kan namelijk al vanaf 10 januari exclusief op de Apple iPod worden beluisterd in 18 muziek- speciaalzaken* verspreid over het land. In samenwerking met Virgin Music heeft Apple geregeld dat er in deze zaken een speciale luisterzuil staat waar klanten op de iPod naar de nieuwe cd kunnen luisteren. Als dat voorproefje goed bevalt, is het mogelijk om de cd meteen te reserveren. Je ontvangt dan direct een fraaie poster en je maakt bovendien kans op de speciale Massive Attack iPod die door Virgin onder de voorinschrijvers wordt verloot.

Multimediaketen Dixons heeft zich enthousiast bij deze actie aangesloten en geeft klanten die de nieuwe cd van Massive Attack kunnen laten zien een korting van 20 Euro bij aanschaf van een iPod. Deze actie loopt tot 15 maart 2003.


* De deelnemende muziekspeciaalzaken zijn: Plato (Apeldoorn, Den Haag, Deventer, Enschede, Groningen, Leiden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle) Sounds (Delft, Den Bosch, Drachten, Enschede, Haarlem, Rotterdam, Tilburg), Boudisque (Amsterdam) en Concerto (Amsterdam).