Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 16 januari 2003

Active ISP wint Deloitte 2002 European Technology Fast 500 Award

Amsterdam, 16 januari 2003 - Active ISP, een van Europa's grootste aanbieders van internetdiensten, heeft vandaag officieel aangekondigd op nummer 36 te staan van de 2002 Deloitte Technology Fast 500: een lijst van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven in Europa. Plaatsing is gebaseerd op procentuele omzetstijging gedurende een periode van drie jaar, van 1999-2001. De omzet van het van oorsprong Noorse Active ISP groeide in deze periode met maar liefst 1161 procent.

Active ISP's CEO, Eric Tolsma, schrijft haar 1161 procent omzetgroei onder andere toe aan het verhogen van haar sales en tegelijkertijd de kosten te reduceren.

"Hoewel we nog steeds de gevolgen van een zich stabiliserende markt het hoofd moeten bieden, zijn we sterker dan ooit. Wij hebben het volste vertrouwen onze concurrentiepositie te kunnen verstevigen en zijn voorbereid op een aantrekkende economie en de daarmee gepaard gaande verdere groei," zegt Tolsma.

Jaap Zuiderveld, Algemeen Directeur Ladot - An Active ISP Company noemt het succesvol overnemen en integreren van de Zweedse hostingprovider Carambole en de Nederlandse hostingprovider Ladot en het voeren van een no-nonsense en internationaal geöriënteerd beleid als redenen voor de spectaculaire omzetgroei van 1161 procent in de afgelopen drie jaar.

Verantwoordelijk voor het Deloitte 2002 European Fast 500 Programme, algemeen (h)erkend als de meest objectieve Europese industrie-ranglijst voor de Technologie, Media en Telecom-sektor, is Karel Bakkes, partner bij Deloitte & Touche in Nederland.

"De technologiebedrijven die de lijst hebben gehaald zullen een gemeenschap van bedrijven vormen die een platform van "best practices" wereldwijd promoot. Bovendien zullen deze bedrijven tevens het beste wereldwijde forum bieden voor topondernemers om informatie uit te wisselen," aldus Bakkes.

Voor deelname aan de Fast 500 dienen de technologie-ondernemingen aan verschillende eisen te voldoen: zo moeten ze drie opeenvolgende jaren 'in business' zijn, in 1999 op z'n minst 50.000 euro hebben omgezet en het hoofdkantoor hebben in Europa of noteringen hebben op één van de Europese beurzen.

De top 500 wordt onder meer samengesteld op basis van de Fast 50-ranglijsten uit de verschillende Europese landen. In Nederland werd deze gepresenteerd in september.

Active ISP is Europa's belangrijkste aanbieder van internetdiensten; van webhosting tot domeinnaamregistratie, van E-commerce tot database oplossingen. Met ruim 90.000 gehoste websites, 275.000 geregistreerde domeinnamen en 80 dedicated servers, staat het bedrijf voor het ontwikkelen van standaardoplossingen, met de focus op gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit.

Active ISP is actief in meer dan 15 Europese landen en in de Verenigde Staten. Vanuit Amsterdam (hoofdkantoor), Hilversum, Oslo en Karlstad wordt een uitgebreid verkoop en marketing netwerk onderhouden bestaande uit ruim 2.500 vaste partners en 15.000 overige samenwerkingsverbanden.

Active ISP ASA werd opgericht in mei 1998 in Oslo, Noorwegen. In november 2001 hebben het Nederlandse Ladot en het Noorse Active ISP bekend gemaakt hun krachten te bundelen. De combinatie Ladot-Active ISP maakt samen de grootste en meest technisch ontwikkelde ISP in Europa.

Deloitte & Touche is met 7500 medewerkers en met kantoren in heel Nederland de grootste organisatie op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy en juridische dienstverlening. Over 2001/2002 is een jaaromzet behaald van 602 miljoen Euro. De wereldwijde Deloitte Touche Tohmatsu-organisatie heeft vertegenwoordigingen in 140 landen. Over het boekjaar 2001/2002 werd een omzet behaald van 12,5 miljard US Dollar.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht