Politie Hollands Midden

Datum: 16 januari 2003


Onder invloed rijden Voorhout
De politie hield op donderdag 16 januari rond 00.30 uur op de Leidsevaart een 50-jarige automobilist uit Katwijk aan. De verdachte reed onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Inbraak in woning Leiden
In de middag of avond van woensdag 15 januari werd er ingebroken in een woning aan de Evertsenstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een dvd-speler, zijn dvd's, c.d.'s, enkele schilderijen en is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ongeval Leiden
Door nog onbekende oorzaak belandde op donderdag 16 januari rond 03.15 uur een 20-jarige automobilist uit Leiden op de Haagse Schouwweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Zowel hij als zijn inzittende, een 18-jarige man uit Leiden, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woning Leiderdorp
Op woensdag 15 januari werd er ingebroken in een woning aan de Rosenburg. Om binnen de komen werd een bovenlichtje opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, is geld en zijn dvd's gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt geweldplegers aan Alphen aan den Rijn
De politie hield in de middag van woensdag 15 januari twee 17-jarige jongens uit Alphen aan den Rijn aan. De twee worden er van verdacht kort daarvoor nabij het Bospark een 48-jarige man uit Alphen aan den Rijn te hebben geslagen en geschopt. De politie stelt nog een nader onderzoek in. Zij sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Aanrijding Alphen aan den Rijn
Een 36-jarige automobilist uit Oegstgeest verleende op woensdag 15 januari rond 18.05 uur op de kruising Pinksterbloemweg met de Veldbloemweg geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Een 42-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn die bij de Alphenaar in de auto zat, werd met been- en hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Dodelijk arbeidsongeval Waddinxveen
Een 28-jarige man uit Emmercompascuum is op woensdagmiddag 15 januari in het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam overleden aan zijn verwondingen die hij opliep bij een arbeidsongeval rond 10.45 uur die morgen. De man was bezig met dakwerkzaamheden bij een bedrijf aan de Coenecoop toen hij door nog onbekende oorzaak door een aantal dakplaten zakte. De man maakte een val van zeven meter en kwam terecht op de betonvloer van het bedrijf. In kritieke toestand werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. De arbeidsinspectie stelt in samenwerking met de politie een onderzoek in naar het ongeval.

Straatroof Gouda
Een 47-jarige vrouw uit Gouda is op woensdag 15 januari rond 10.40 uur op de Voorwillenseweg het slachtoffer geworden van een straatroof. Tijdens het fietsen pakte een nog onbekende jongeman van ongeveer 20 jaar de schoudertas van de vrouw uit de fietsmand. De vrouw fietste nog wel achter de straatrover aan over de Dobbestraat, de Gedenklaan en de Johannes Poststraat, maar hij fietste te snel voor haar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Gouda
Een 27-jarige man uit Gouda werd op woensdag 15 januari rond 17.45 uur op een voetgangersoversteekplaats aan de Bleulandweg aangereden door een 86-jarige automobilist uit Gouda. De voetganger is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Aanrijding Bergambacht
Een 7-jarig fietsertje uit Bergambacht is op woensdag 15 januari rond 12.30 uur na een aanrijding met een 65-jarige scooterrijder uit Ammerstol op het fietspad langs de Provincialeweg met rug- en nekklachten overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Vermoedelijk kwam het fietsertje op de weghelft waar de scooterrijder naderde. Deze wist hem niet meer te ontwijken. bij een aanrijding met een 65-jarige scooterrijder uit Ammerstol. In de loop van de middag kon het slachtoffertje weer huiswaarts.

Politie houdt inbreker aan Ouderkerk aan den IJssel
De politie hield op donderdag 16 januari rond 02.00 uur in een café aan de Dorpsstraat een 41-jarige man uit Gouda aan. De verdachte was aan het inbreken en had al muntgeld van het café in zijn zak gedaan. De politie kon de verdachte op heterdaad aanhouden nadat een getuige bij de politie alarm had geslagen. De verdachte is ingesloten.



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette