Omzet Symantec groeit 29% in 3e kwartaal fiscaal jaar 2003

Enterprise security omzet groeit met 26%

Cupertino/Leiden, 16 januari 2003 Symantec (Nasdaq: SYMC), leverancier van internet beveiligingsproducten en -diensten, heeft in het 3e kwartaal van het fiscaal jaar 2003 eindigend op 31 december 2002 - de omzet met 29% zien toenemen. De totale inkomsten bedroegen 376 miljoen US$, vergeleken met 290 miljoen US$ in dezelfde periode een jaar eerder. De groei was evenwichtig verdeeld over de verschillende regio s en segmenten waarin Symantec actief is.

De pro forma netto winst dit kwartaal, vóór afschrijving van acquisitiegerelateerde goodwill en eenmalige kosten, kwam uit op 77 miljoen US$. Een jaar eerder was dit nog 59 miljoen US$. Per aandeel nam de pro forma winst toe van 0,39 US$ tot 0,47 US$.

In het derde kwartaal 2003 nam ook de omzet in het enterprise security segment met 26% toe, en is nu goed voor 42% van de totale omzet. De groei in dit segment kwam voor een belangrijk deel op rekening van firewall/VPN-verkopen (49%). In dit segment groeide de omzet in antivirus-oplossingen en vulnerability management met respectievelijk 25% en 20%.

Voor het volledige bericht, zie: http://www.symantec.com/press/2003/n030115.html

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplosssingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 38 landen. Het Benelux hoofdkantoor Sales & Marketing is gevestigd in Leiden De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.



Ingezonden persbericht