P E R S B E R I C H T

Zaandam, 16 januari 2003

PontEecen breidt uit in Overijssel met overname Koelen Hout B.V.

PontEecen, de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland, kondigt de overname aan van Houthandel Koelen Hout B.V. te Raalte (Overijssel). Koelen Hout realiseert met vier werknemers een jaaromzet van ongeveer EUR 1,5 miljoen.

Met deze overname is een verdere versterking van het vestigingennetwerk van de divisie Handelsbedrijven gerealiseerd. De locatie zal worden ontwikkeld overeenkomstig het Pontmeyer afhaalconcept en zal hernoemd worden tot PontMeyer Raalte. Deze acquisitie is een volgende stap in de uitbreiding van het aantal PontMeyer afhaalvestigingen, een van de pijlers van de strategie van PontEecen.

Transactie
PontEecen koopt de activiteiten uit de Koelen Hout B.V., daarnaast wordt ook het voltallige personeel overgenomen. De overname wordt uit eigen middelen gefinancierd.

PontEecen zal op 18 maart de jaarcijfers over 2002 publiceren.

Profiel
PontEecen N.V. is de meest vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1600 medewerkers in dienst, verspreid over 81 vestigingen in Nederland. PontEecen streeft ernaar een toonaangevende, innovatieve leverancier te zijn voor bouwend Nederland.

PontEecen N.V. heeft in het jaar 2001 een omzet behaald van EUR 462,4 miljoen (2000: EUR 481,9 miljoen) en is genoteerd aan de incourante markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie:
De heer drs. F.A. van Zanten / de heer J.P. Kruijer RA Telefoon: 075 - 653 62 34