Ingezonden persbericht


"Opbrengsten collectezuilen op Schiphol naar Nelson Mandela Children's Fund"

Vandaag zijn de collectezuilen in de lounges van Amsterdam Airport Schiphol officieel overgedragen aan de Stichting Friends of the Nelson Mandela Children's Fund. De opbrengst heeft de Stichting voorbestemd voor een drietal projecten in Zuid-Afrika op het gebied van voorlichting aan en zorg voor kinderen met hiv en aids. Alle zuilen zullen binnenkort voorzien zijn van het Nelson Mandela Children's Fund-logo.

In 2002 ging de opbrengst van de collectezuilen naar Novib. Deze organisatie heeft een opbrengst binnen gehaald van circa ¤ 200.000,-- .

Niet alleen euro's zijn welkom, want passagiers kunnen munten en en bankbiljetten van alle valuta in de zuilen deponeren. De Stichting draagt er dan zorg voor dat deze donaties worden omgewisseld in euro's.

Goede doelen
Sinds 1991 heeft Schiphol 20 collectezuilen in de wachtruimten voor passagiers. Voor de opbrengst van de collectezuilen wordt een keuze gemaakt uit organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Voorwaarde hierbij is dat deze organisatie internationaal actief is en geen godsdienstige danwel politieke binding heeft. In 2001 ging de opbrengst van de collectezuilen naar Amnesty.

007-2002/mb

Schiphol Group

Corporate Communications