Politie Amsterdam-Amstelland

Jongens met nepwapen
16-1-2003. Gistermiddag rond halfdrie werden twee jongens van 14 jaar op het Centraal Station aangehouden, terwijl zij in het bezit waren van een vuurwapen. Een politieman reisde met de trein vanuit Almere en was in de trein getuige van het heimelijk bekijken van een vuurwapen door de beide verdachten. De agent volgde beide jongens en gaf telefonisch zijn bevindingen en positie door aan door hem gewaarschuwde collegas. Op een perron kon tot aanhouding van het tweetal worden over gegaan. Het bleek uiteindelijk om een nepvuurwapen te gaan.
Drugshandel verijdeld
16-1-2003. De politie heeft deze week in Amsterdam Zuidoost twee mannen (28 en 32 jaar) en een vrouw (36) gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Een politieagent kwam de mannen dinsdag op het spoor toen hij, samen met personeel van Stadstoezicht, op zoek was naar een autowrak in de parkeergarage van het Leksmondhof. Daar zagen zij twee mannen bij twee personenauto´s staan. De kofferbakken stonden open en de mannen gedroegen zich nogal nerveus. De politieman vermoedde dat hij op een transactie van verdovende middelen was gestuit. In één van de auto´s vond hij ongeveer 148 kilo softdrugs en circa 72.000 euro aan contanten. De goederen werden in beslag genomen en de mannen werden aangehouden en ingesloten. Bij een daarop volgende huiszoeking in Amstelveen werd nog eens ongeveer 46 kilo aan softdrugs aangetroffen. Ook deze partij werd in beslag genomen en de aanwezige bewoonster, een 36-jarige vrouw, werd aangehouden. De verdachten zitten nog vast en zullen worden voorgeleid bij de officier van justitie.
---

Wapen geeft opschudding
16-1-2003. Vanochtend vroeg zorgde een 34-jarige Amsterdammer voor veel opschudding in Amsterdam Oost. Getuigen zagen de man met een geweer bij de halte Molukkenstraat / Wijttenbachstraat in de tram stappen. In de Linnaeusstraat werd de man door dienders met kogelwerende vesten uit de tram getrokken. Naast hem stond inderdaad een op een geweer lijkend wapen. Het bleek te gaan om een luchtdrukwapen dat diende als rekwisiet bij toneelvoorstellingen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Het wapen werd in beslag genomen. Politievrouw gewond
16-1-2003. Gistermiddag rond drie uur brak een politievrouw in haar vrije tijd, haar hand bij een aanhouding van een winkeldievegge bij een winkel in het winkelcentrum Middenhoven in Amstelveen. Nadat zij de verdachte die de winkel reeds had verlaten, weer naar binnen had begeleid, ontstond er een scheld- en vechtpartij. De politievrouw kwam hierbij op de grond terecht. De agressieve winkeldievegge kon met behulp van twee klanten onder controle worden gebracht. Zij werd overgedragen aan een surveillance-eenheid van de politie. Dit incident had een dusdanige impact op het winkelpersoneel dat ze besloten de winkel verder te sluiten. De brigadier werd naar een ziekenhuis overgebracht. Daar werd geconstateerd dat zij haar hand had gebroken. Nieuwe vacatures
14-1-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar een senior beleidsmedewerker en een beleidsmedewerker kwaliteit. Interesse? Kijk snel naar onze vacatures.
Gezocht: vluchtauto

15-1-2003. Het rechercheteam dat zich bezighoudt met het onderzoek naar de schietpartij van dinsdag 14 januari in Diemen is op zoek naar de vluchtauto. Het betreft hier een personenauto van het merk BMW, type Touring (model station), kleur donkerkleurig, voorzien van het valse kenteken: 19 - FS - HZ, zie ook de getoonde foto. Deze auto is door de dader van het schietincident als vluchtauto gebruikt. Dit voertuig reed na de schietpartij, over de Ouddiemerlaan vanuit de richting van het station in Diemen in de richting van de A1. Getuigen die nog geen contact met de politie hebben opgenomen of mensen die de bewuste auto weten te staan, worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via telefoonnummer: 0 9 0 0- 8 8 4 4. Onderneem bij het aantreffen van de auto zelf geen actie en ga niet zelf op onderzoek uit, maar neem zo snel mogelijk contact op met de politie!
Eerder bericht
14-1-2003. Vanochtend rond kwart over acht is een man, die op de Oud Diemerlaan als bestuurder in een auto zat, doodgeschoten. Het slachtoffer stond vermoedelijk stil met zijn auto toen hij door een onbekende schutter meerdere keren werd beschoten. De man is ten gevolge van deze schietpartij ter plaatse overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. De rechercheurs en de technische recherche hebben de zaak in onderzoek. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen van dit incident dat zich in de directe omgeving van het station heeft afgespeeld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche: 0900-8844

---
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.

Oplichterstruc mislukt
6-1-2003. Gisteravond rond negen uur vond een poging tot oplichting plaats in De Baarsjes. Een oplichter deed zich voor als medewerker van een bankinstelling. De man vertelde dat hij in verband met een storing de bankpas van de 65-jarige bewoner moest hebben. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet en sloot direct de deur. De nepmedewerker liep weg in de richting van de Admiralengracht.

Dader

een lichtgetinte man

leeftijd rond de 28 - 34 jaar

keurig verzorgd uiterlijk

gekleed in een driekwart donkere jas

donkere broek

sprak beschaafd Nederlands.
Verkeer
16-1-2003. Gisteren vonden een aantal verkeerscontroles plaats. Hakfort
Gistermiddag tussen twee en tien uur heeft een bromfietscontrole plaatsgevonden bij Hakfort. Het wijkteam Flierbosdreef werd ondersteund door motorrijders en personeel van de ongevallendienst. Er werden 37 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Vijftien daarvan bleken volledig in orde te zijn. Bij de overige brom- en snorfietsen en hun bestuurders werden 48 overtredingen geconstateerd. De meeste bonnen werden uitgedeeld voor overschrijding van de constructiesnelheid en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Museumplein
Gisteren tussen 11.00 uur en 12.30 uur heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden op het Museumplein. 11 automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en kregen daarvoor een proces-verbaal.

Koninginneweg en Zeilstraat
Bij een roodlichtcontrole op de kruising Koninginneweg / Amstelveenseweg en Zeilstraat / Amstelveenseweg werden gisterochtend tussen acht en tien uur 60 mensen op de bon geslingerd.