Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 16-01-2003
persberichten donderdagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Autokraken

GIETEN - In de loop van de dag hebben woensdag vier autobezitters uit Gieten bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun autos. In alle gevallen is de radio cd combinatie gestolen. Dat brengt het totaal aan autokraken in Gieten de nacht van dinsdag op woensdag op 8. Alle autos zijn op identieke wijze opengebroken. Daarbij is vermoedelijk met behulp van een schroevendraaier ruimte gemaakt tussen het portier en de dakrand, waarbij het portier met de handen verder naar buiten is gebogen.

Met auto in tuin

EELDE - De politie van Eelde werd woensdagnacht geconfronteerd met de melding dat er aan de Brahmsweg een beschadigde auto onbeheerd in een de tuin stond. Aan de hand van het kenteken kwam de politie achter het adres van de eigenaar. Volgens de 30 jarige eigenaar zou zijn 34 jarige vrouw achter het stuur hebben gezeten en op de kruising Hooiweg / Brahmsweg de controle over de auto verloren hebben. De agenten vinden dit een merkwaardig verhaal en de gedachte leeft bij de agenten dat de man zelf achter het stuur heeft gezeten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Fietser gevallen

MEPPEL - Een 37 jarige fietser uit Meppel is woensdagavong met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in meppel. De man was door nog onbekende oorzaak op de Synagogestraat in Meppel met zijn fiets gevallen. De man mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis.

Dronken achter stuur

MEPPEL - De politie van Meppel heeft woensdagnacht een 34 jarige automobilist uit Staphorst van de weg geplukt die na onderzoek met ongeveer 1,9 promille alcohol achter het stuur te hebben gezeten. De agenten waren afgegaan op een melding naar de Meldkamer Drenthe dat er in de Kratonstraat een rode auto zou rondrijden met een lekke band. Het bleek te gaan om de man uit Staphorst.

Noodonderkomen gekraakt

WEITEVEEN - Onbekenden hebben dinsdagnacht bij een inbraak in twee caravans aan de Waterlelie in Weiteveen een enorme ravage aangericht en de gehele garderobe van de bewoners gestolen. De bewoners woonden in de caravans omdat ze hun bezig zijn met het bouwen van een woning. In verband met de kou hadden de bewoner tijdelijk onderdak gezocht bij een van de ouders.

Winkeldieven

EMMEN - De eigenaar van een kledingzaak aan de Hoofdstraat in Emmen heeft woensdagmiddag twee inwoners van Musselkanaal aangehouden en overgedragen aan de politie nadat hij ze had betrapt op de diefstal van kleding. De beide 35 jarige mannen maakten deel uit van een groepje van vier dat zich verdacht ophield bij een kledingrek buiten de winkel. De eigenaar die juist aan de overkant een kopje koffie zat te drinken zag alles gebeuren en kwam in actie toen een van de mannen er met drie jassen vandoor ging. Hij zag kans twee mannen aan te houden. De jassen werde aangetoffen in een steeg achter de winkel. Beide winkeldieven zijn na voorgeleiding in verzekering gesteld.