Provincie Noord-Holland

WLTO-voorzitter Jan de Groot neemt afscheid op Jaarcongres WLTO

Vanmiddag heeft drs. Bob Verburg, gedeputeerde van landbouw, economie en Europa van de provincie Noord-Holland, de zilveren penning uitgereikt aan Jan de Groot op het Jaarcongres van de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (WLTO) in Hotel Schiphol Oost. Tijdens dit congres nam Jan de Groot afscheid als voorzitter van de WLTO, de belangenorganisatie van boeren en tuinders in West-Nederland.

Verburg roemde zijn scherpe gevoel voor de tijdgeest. "Je had een scherp gevoel voor de positie waarin de landbouw in het verstedelijkte westen verkeerde. En dus maakte je je sterk voor een agrarische sector die verder keek dan alleen naar de primaire productiefunctie van de landbouw. Je stelde je volledig achter de ideeën van een verbrede landbouw: een landbouw met oog voor natuur, recreatie en landschap", aldus Verburg.

Onder leiding van de Groot groeide de WLTO uit tot een organisatie die de agrarische leden op tal van terreinen adviseert en stimuleert tot een moderne bedrijfsvoering, gericht op de toekomst. Reden genoeg voor de provincie Noord-Holland om de

Jan de Groot, geboren in 1945, was van 1987 tot 1991 voorzitter van de Hollandse Maatschappij van Landbouw (HMvL). Daarna werd hij voorzitter vakgroep veehouderij van de Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (WLTO) vanaf de oprichting van de WLTO in 1991 tot 1994. Hij was voorzitter van de WLTO vanaf december 1994 tot heden.

Inlichtingen: A.F. van der Woude, tel. (023) 514 42 04 Inlichtingen voor pers: Marjan Hoenson of Ellen van der Klei, tel. (023) 514 41 18
Ellen van der Klei 16-1-2003 17:13:00