Gemeente Sint-Oedenrode


Besluitenlijst 7 januari 2003

1 Locatiekeuze nieuw woongebied Nijnsel. Besluit : Het College wijst drie gebieden in Nijnsel aan als nieuwe toekomstige woongebieden binnen de kern Nijnsel. Het gaat om de gebieden Eimbert, Bakkerpad-Noord en Sonseweg/A50. Voor het gebied de Eimbert wordt
opdracht gegeven om de reeds bestaande concrete initiatieven nader uit te werken. De nieuwe zoekgebieden voor woningbouw komen uit het Woningbouwlocatieonderzoek waarin de mogelijkheden voor Nijnsel op een rij gezet zijn.

2. Herinrichting Dorpsplein en Past. Smitsstraat te Olland Besluit:In de Pastoor Smitsstraat zal geen 30 km/uur drempel worden aangelegd. De verkeerstellingen wijzen uit dat ook na het verwijderen van de rammelstrook in het jaar 2000 de voertuigen rondom de 40 km per uur rijden. Verder heeft het College besloten om een drainage ( 3.300) aan te leggen onder de grasmat van het Dorpsplein. Dit moet oplossing bieden aan de snelle verzadiging van de grond tijdens bijvoorbeeld de Kermis in de nazomer.
De toegang tot het dorpsplein is niet groot genoeg voor de kermismaterieel. Het College zal ook in de toekomst het Dorpsplein toegankelijk maken voor dit soort voertuigen met een tijdelijke constructie. Tot slot zal er 7.500 euro ingezet worden om het Kunstwerk /straatwerk en bomen Dorpsplein meer uitstraling te bieden. Dit zal nader uitgewerkt
worden in overleg met de Dorpsraad Olland en de Kunststichting.

3. Voorstel vervanging balieprinters t.b.v. taakveld Bevolking afd. Publiekszaken.
Besluit:- instemmen met de vervanging van de huidige balieprinters Bevolking en dit opnemen in het lease- contract voor printers/copieermachines;

- de hiermee gepaard gaande meerkosten ad ¤ 1.700,-- opnemen in eerstvolgende MARAP.

4. Voorstel beschikbaar stellen krediet t.b.v. aankoop PC's e.d.
voor raadsleden.
Besluit: De raad voorstellen een krediet beschikbaar te stellen van ¤ 22.780,-- voor de aanschaf van PC's e.d. voor de 17 raadsleden. De jaarlijkse kosten ad ¤ 6.625,-- conform de lijst van investeringen en bestedingen opgenomen in de begroting 2002, te dekken uit de verhoging van de algemene uitkering uit het gemeente-fonds.

5. Aansprakelijkstelling/nadeelcompensatie Van Esch Carcleaning.
Besluit: Aansprakelijkstelling afwijzen.

6. Brief Brabant Water inzake openstaande vordering ad ¤
2.635,23 excl. BTW (bedrijventerrein Nijnsel fase 3). Besluit: Brabant Water berichten dat naar de opvatting van de gemeente de vordering is verjaard.

7. BTW-compensatiefonds en gemengde kosten. Besluit: Kennis nemen van beslissing Belastingdienst dat voor gemengde kosten 90% van de BTW compensabel is.

8. Terugkoppeling Waarderingskamer voortgang uitvoering Wet WOZ.
Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

9.Handleiding aanvraag art. 12 Financiële-verhoudings-wet (Fvw).
Besluit:Voor kennisgeving aannemen.

10.Rapport "Voor- en nadelen van afschaffing van de OZB op woningen".
Besluit:Voor kennisgeving aannemen.