Stadsdeel Zeeburg

Parkeerregime Javastraat geslaagd

Sinds april 2002 zijn bewonersvergunningen voor parkeren in de Javastraat niet geldig tussen 10.00 en 17.00 uur. Deze maatregel is bedoeld om de verkeerschaos in de winkelstraat te verminderen en de veiligheid te vergroten. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg wil dit parkeerregime voortzetten.

Een evaluatie van de proefperiode van negen maanden laat zien dat de maatregel is geslaagd. In de Javastraat wordt op doordeweekse dagen minder fout geparkeerd, omdat meer parkeerplaatsen beschikbaar zijn. In de omliggende straten is de parkeerdruk niet of nauwelijks toegenomen.

Enquête
Uit een enquête blijkt dat de ondernemers tevreden zijn. Ze vinden dat de bereikbaarheid van hun winkels is toegenomen. Bewoners van de Javastraat vinden het bezwaarlijk dat zij overdag niet in hun eigen straat kunnen parkeren. Om gedeeltelijk aan hun wensen tegemoet te komen, wil het Dagelijks Bestuur bewonersvergunningen pas vanaf 12.00 uur niet geldig laten zijn.

Het plan van het Dagelijks Bestuur wordt op 21 januari besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Over het plan neemt de stadsdeelraad een besluit in zijn vergadering van 28 januari.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Hokon Hansen van stadsdeel Zeeburg, telefoon (020) 60 80 755.