LAD

Nieuws

Artsen meten werkbeleving online via KNMG-carrièremonitor

De KNMG-carrièremonitor is ontwikkeld samen met de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en HCMG Human Capital Management Group. Het belangrijkste doel van de carrièremonitor is artsen te laten onderzoeken in hoeverre ze balans hebben gevonden in hun werk. Welke factoren verhogen het werkplezier en wat zorgt juist voor stress?

Artsen als consulent
De carrièremonitor is een onderdeel van de Steun- en Verwijspunten voor Artsen (SVAs). De SVAs vormen een collegiaal netwerk van artsen die als consulenten optreden. Zij zijn gesprekspartners voor collega-artsen die problemen hebben of dreigen te krijgen met het uitoefenen van hun beroep, variërend van stoornissen in de werkverhoudingen tot de behoefte aan nadere oriëntatie op de loopbaan. De SVA-consulent doet wat de naam aangeeft: hij of zij biedt, naast een luisterend oor, steun en wijst de weg naar mogelijkheden van een eventueel vervolgtraject. Via de KNMG beschikken zij over een bestand van uiteenlopende deskundigen. De kosten van een SVA-consulent zijn voor leden van de federatie KNMG gratis.

Individueel
Wie de carrièremonitor op internet invult, krijgt niet lang daarna een individueel profiel toegezonden. Hiermee kan hij of zij de persoonlijke arbeidssituatie inschatten en eventueel actie ondernemen om die te verbeteren. In sommige gevallen is er een doorverwijzing naar een SVA-consulent.

Wilt u ook feedback op uw werkbeleving? Surf naar www.knmgcarrieremonitor.nl.