Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht
Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Rotterdam, 16 januari

LBR: Chadorverbod moeilijk, maar mogelijk

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) stelt in een vandaag verzonden brief dat een verbod op een gezichtsbedekkende chador op functionele gronden mogelijk is. De brief is vandaag gestuurd aan alle besturen van ROC-scholen, de fracties van de Tweede Kamer en de scholen die deelnemen aan het project School Zonder Racisme. Het LBR heeft de brief opgesteld naar aanleiding van de discussie over een mogelijk verbod van het dragen van een chador door het ROC Amsterdam.

In de brief stelt het LBR dat aan een chadorverbod nogal wat juridische haken en ogen kleven, maar dat dit niet betekent dat scholen en bijvoorbeeld werkgevers het dragen van een chador zondermeer moeten toestaan. Een verbod is mogelijk wanneer een instelling op functionele gronden tot dat verbod besluit en het verbod goed gemotiveerd wordt vastgelegd.

Het standpunt van het LBR wordt in haar brief toegelicht. Deze brief, inclusief de toelichting, is geplaatst op de website van het LBR (www.lbr.nl). De brief is geplaatst op de website-pagina www.lbr.nl/onderwijs/chador.html.


---

Noot voor de pers:
Voor een nadere toelichting op het LBR-standpunt kunt u contact opnemen met Gé Grubben (stafmedewerker LBR), tel. 010-2010201. Bij afwezigheid kunt u vragen naar Anette de Ruiter (LBR/School Zonder Racisme) of Najat Bochhah (LBR-juriste).

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie LBR, Hoofd Afdeling Communicatie
Jeroen Visser

Website LBR: www.lbr.nl

Voor informatie, advies, workshops, documentatie en bestellingen: LBR Gebouw de Weenahof
Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam
tel: 010 - 20 10 201
e-mail: info@lbr.nl

emailserver: www.lbr.nl/formulier.html