Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 14 januari

B & W Belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van wethouder Jacqueline Verbeek

College stelt lijst bouw- en sloopvergunningen vast (2002/......) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week woensdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Nota kinderboerderij en dierenweides
Het college heeft besluiten genomen t.a.v. het ontwikkelen van een kinderboerderij nieuwe-stijl. Een persbericht hierover verschijnt donderdagmiddag of vrijdagochtend.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Bezwaar tegen kapvergunning ongegrond verklaard (2002/8370) Onlangs heeft de gemeente een kapvergunning verleend voor het kappen van een kastanjeboom achter het perceel Jadedrift 10. Hierdoor moet meer ´lucht´ worden gerealiseerd in de poort tussen de woningen aan Jadedrift en Opaaldrift. Het gebrek aan groeimogelijkheden van de boom was voor de gemeente voldoende reden om de kapvergunning toe te kennen. Hiertegen is een bezwaar ingediend. Dit bezwaar geeft het college echter geen aanleiding tot het herzien van de kapvergunning. De boom heeft geen cultuurhistorische waarde, noch is een andere reden aanwezig om de kapvergunning te weigeren.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Bezwaar tegen weigering van verstrekking adresgegevens is ongegrond (2002/9780) Door recente wijzigingen in de Wet Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) zijn de regels rondom gegevensverstrekking aangescherpt. Begraafplaats Beukenhof uit Schiedam verzocht om de verificatie van een adres om nabestaanden te kunnen achterhalen voor de verlenging van huurcontracten. De gemeente Nieuwegein heeft eerder geoordeeld dat zij niet in aanmerking kan komen voor het ontvangen van gegevens uit de GBA, omdat de aanvrager een commerciële instelling is. Ook in de verordening ´Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 2002´ kan geen grond gevonden worden voor verstrekking van de adresgegevens. De aanvrager heeft bezwaar ingediend tegen deze beslissing. Het college heeft het bezwaar nu ongegrond verklaard.

Bezwaar tegen weigering van verstrekking adresgegevens is ongegrond (2002/10108) Door recente wijzigingen in de Wet Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) zijn de regels rondom gegevensverstrekking aangescherpt. Levensverzekeringsmaatschappij Legal & General verzocht om adresverificatie om begunstigden voor pensioenuitkeringen te kunnen achterhalen. De gemeente Nieuwegein heeft eerder geoordeeld dat de aanvrager niet in aanmerking komt voor het ontvangen van gegevens uit de GBA, omdat de aanvrager een commerciële instelling is. De Algemene Wet bestuursrecht (Awb) bepaalt dat binnen 6 weken bezwaar aangetekend moet worden. Dit gebeurde echter pas na 14 weken. Op een verzoek om opheldering werd echter niet gereageerd, zodat niet geoordeeld kan worden dat er sprake is van verontschuldigende oorzaak. Het college heeft de bezwaren daarom dan ook niet ontvankelijk verklaard.

Verkiezingen Tweede Kamer kosten Nieuwegein ¤ 50.256 (2002/151) De organisatiekosten voor Nieuwegein van de tussentijdse verkiezing van de Tweede Kamer op 22 januari 2003 zijn ¤ 50.256,-. Het college stelt de raad voor om dat bedrag beschikbaar te stellen.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, drie raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

Invoerdatum 16-1-2003