Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Limburg pakt wachtlijsten aan

Met het project Onplanbare zorg kunnen de wachtlijsten in Zuid-Limburg met 50 procent omlaag. Staatssecretaris Ross gaf gisteren het startsein voor dit project.

De staatssecretaris noemt het project van de provincie en het zorgkantoor in de regio bijzonder nuttig in de bestrijding van de lange wachtlijsten. Een regionale aanpak is volgens haar noodzakelijk om de problemen in de zorg tegen te gaan.

Tijdens een werkbezoek gisteren benoemde Ross de provincie Limburg als koploper in een pilotstudie. Ik wil Limburg graag lenen om de rest van Nederland te laten zien dat de wachtlijstproblematiek verholpen kan worden, aldus de staatssecretaris. Hierbij wil zij onderzoeken hoe knelpunten in wet- en regelgeving verholpen kunnen worden.

De komende maanden worden de woningen van 2300 ouderen in Zuid-Limburg uitgerust met moderne technische apparatuur. Alarmen en elektronische sloten moeten ervoor zorgen dat de deelnemers zich thuis veiliger voelen. Door de garantie dat er snel hulp komt als dat nodig is, kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen.