Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-01-2003
1e Persbericht van 16 januari 2003



Eindhoven: Diefstal beamer
Woensdagmorgen is in Eindhoven een 33-jarige inwoner van Venlo aangehouden. De man wordt er van verdacht bij zijn werkgever, een bedrijf aan de Hooge Zijde in Eindhoven, eind juni 2002 een beamer te hebben gestolen. De man wordt verdacht van nog meer diefstallen. Hij is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Fietser gewond bij verkeersongeval
Een 28-jarige Geldroppenaar is woensdagavond rond 18.15 uur gewond geraakt bij een verkeersonegval op de St Petrus Canisiuslaan. Hij stak met zijn fiets schuin de weg over en werd aangereden door een 60-jarige automobiliste uit Eindhoven. De fietser had geen licht op. Hij is met hoofdletsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Eindhoven:Diefstal auto
Woensdagavond tussen 17.30 en 19.00 uur is in de Marconilaan een grijze Audi A4 met het kenteken RR-PZ-26 gestolen.

Eindhoven: Schennispleger valt vrouwen lastig
Een 26-jarige Eindhovense en haar vriendin zijn woensdagavond rond 22.15 uur op het Hemelrijken lastig gevallen door een schennispleger.De vrouwen waren te voet en liepen naar een fietsenstalling. De man ging voor de vrouwen staan en liet zijn broek zakken en begon te masturberen. Nadat de vrouwen hem hadden weggeduwd kwam hij weer op ze af. Toen een van de slachtoffers het op een schreeuwen zette ging de man er vandoor op een fiets. De dader is een man van rond de 30 tot 40 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.85 meter groot, Hij had een donkere stoppelbaard van enkele dagen. Hij droeg een leren petje en een zwart leren jack.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft woensdagavond rond 19.00 uur in Helmond in een woning aan het Advocaat Botsplein een hennepkwekerij ontmanteld. De 26-jarige bewoonster had op zolder 208 hennepplanten staan. De stroom werd buiten de meterkast omgeleid. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Computers weg na woninginbraak
Woensdagavond tussen 19.30 en 24.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hortsedijk in Helmond. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. De inbreker heeft een laptop en een pc meegenomen.

Beek en Donk: Gewapende overval
Woensdagavond rond 20.45 uur hebben twee mannen een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan het Heuvelplein in Beek en Donk. De twee overvallers, die zwarte bivakmutsen over hun hoofd hadden getrokken, kwamen de zaak binnen en eisten onder de dreiging van een vuurwapen het geld uit de kassa. Terwijl de ene overvaller het geld uit de kassa opeiste, dwong de andere overvaller bij een van de drie aanwezige klanten, zijn portemonnee af te geven. Na de overval zijn de twee mannen te voet richting Dr. Timmerslaan verdwenen. De omvang van de buit is nog niet bekend.

Helmond: Televisie gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Cederhoutstraat, in de nacht van woensdag op donderdag is een grootbeeld televisie gestolen. De inbreker vernielde een raam om binnen te komen.

Lieshout: Gewapende overval
Woensdagavond rond 21.30 uur is een gewapende overval gepleegd op een cafetaria aan de Heuvel in Lieshout. Twee mannen kwamen de zaak binnen waar op dat moment twee klanten aanwezig waren. Onder dreiging van vuurwapens eisten de twee het geld uit de kassa. De uitbaatster heeft een nog onbekend geldbedrag meegegeven waarna de overvallers zich uit de voeten maakten. Ze liepen weg richting Groothorst.

Bakel: Bedreiging en vernieling
Woensdagavond is in zijn woning in Bakel een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij had rond 21.30 uur bij een woning aan het Nuijeneind een ruit vernield. Met en steen gooide hij een voorruit van de woning in. Hij bedreigde daarbij de bewoner. De bewoner en de dader waren kennissen van elkaar en hadden al langere tijd ruzie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Reusel: Aanpak huiselijk geweld
Woensdagmorgen is in Reusel een 50-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man mishandelde al jaren lang zijn ex-echtgenote. De vrouw heeft aangifte gedaan en de man is inmiddels ingesloten.

Reusel: Dronken vrouw rijdt tuin in
Woensdagavond rond 20.30 uur is een dronken 39-jarige vrouw uit Mol met haar auto op de Lensheuvel een tuin ingereden. De vrouw botst eerst tegen een verkeersgeleider waarna ze de controle over haar voertuig verloor en de tuin inreed. Tijdens een ademanalyse blies de vrouw 1,6 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Geldrop: Onder invloed
Op de Laan der Vier Heemskinderen is woensdagavond om 22.45 uur een 34-jarige Somerenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een alcoholcontrole ruim 1,10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Dronken automobilist botst tegen verkeersheuvel Een dronken 66-jarige automobilist uit Bergeijk is donderdagmorgen rond 1.50 uur op het Loo met zijn auto tegen een verkeersheuvel gebotst en daarbij twee paaltjes vernield. De bestuurder was te voet naar huis gegaan. Daar werd hij aangehouden en bleek dat hij had gedronken .De man blies tijdens een ademtest ruim 1,2 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.