GroenLinks


-

Ex-wethouders voorgedragen voor post voorzitter

16 januari 2003

De kandidatencommissie van GroenLinks heeft vandaag de ex-wethouders Herman Meijer (Rotterdam) en Frank Köhler (Amsterdam) voorgedragen als voorzitter van GroenLinks. Het congres zal op 15 februari 2003 een definitieve keuze maken uit deze twee en nog drie andere kandidaten. In totaal zijn ongeveer 30 mensen beschikbaar voor de vijftien plaatsen in het nieuwe partijbestuur.

De huidige partijvoorzitter, Mirjam de Rijk, vertrekt op het congres van 15 februari. Zij heeft er dan 4 jaar (twee periodes) op zitten. Ze stelt zich niet herkiesbaar.

De kandidatencommissie voor het partijbestuur heeft unaniem besloten twee kandidaten voor het voorzitterschap aan te bevelen aan het congres. Zowel Meijer als Köhler beschikken over uitstekende bestuurlijke kwaliteiten, kennen de partij goed en willen graag werken aan de uitbouw van de partij. Deze twee kandidaten hebben betere papieren voor het voorzitterschap dan de overige drie. Dat zijn Iwan Leeuwin uit Diemen, Gerda Bosdriesz uit Dordrecht en David Rietveld uit Den Haag, die door Dwars is voorgedragen.

Voor de overige posten in het dagelijks bestuur draagt de commissie de volgende personen voor:
Wilna van Aartsen als internationaal secretaris en vice-voorzitter; Hans van Egdom als penningmeester;
Farid Tabarki als secretaris publiciteit;
Hetty Welschen als secretaris partijontwikkeling.

Met deze kandidaten voor het dagelijks bestuur en de tien voorgestelde kandidaten voor het algemeen bestuur meent de commissie dat GroenLinks een uitstekend partijbestuur zal krijgen.

De kandidatencommissie heeft expliciet de opdracht gekregen om voor de functies in het dagelijks bestuur meerdere kandidaten te vinden. Voor twee posities (de voorzitter en de internationaal secretaris) is ze daarin geslaagd. De commissie is verheugd dat veel geschikte mensen belangstelling toonden voor het lidmaatschap van het partijbestuur.

De kandidatencommissie werd op 25 mei 2002 ingesteld door de partijraad en werd voorgezeten door (ex-europarlementariër) Nel van Dijk.



-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl