Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-01-2003 Persbeichten district Sittard (HP 12.45 uur) Donderdag 16 januari 2003

Born, hennepkwekerij aangetroffen.

Woensdagmiddag 15 januari 2003 heeft de politie in een woning aan de Geentstraat te Born een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming en overleg met de officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
Het onderzoek in de woning werd omstreeks 13.40 uur ingesteld naar aanleiding van het vermoeden dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Bij afwezigheid van de bewoners werd het betreffende woonhuis aan de Geentstraat voorzien van een machtiging betreden. Op de zolderverdieping werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 238 hennepplanten die beschenen werden door 9 groeilampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan alsmede transformatoren, een afzuiginstallatie, tijdschakelaars en verwarmingselementen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De politie is bekend met de identiteit van de bewoner. Hij zal uitgenodigd worden om een verklaring af te leggen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sittard-Geleen; verkeerscontrole

De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Odasingel in Sittard. Totaal werden in dat uur 14 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren overwegend (12 x) het rijden door het rode verkeerslicht (voornamelijk door schoolgaande jeugd).

Geleen, autos zwaar beschadigd bij verkeersongeval.

Woensdagavond 15 januari 2003 omstreeks 23.10 uur heeft op de kruising Frans Erenslaan / Jos Klijnenlaan en de Spaubeeklaan te Geleen een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 21 jarige automobilist uit Geleen verleende op de kruising geen voorrang aan een 53 jarige automobiliste uit Geleen die over de Frans Erenslaan reed, waardoor de aanrijding kon ontstaan. Beide voertuigen werden behoorlijk beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Gelet op de schade heeft de politie de kentekenbewijzen van de autos ingenomen.

Sittard, brandstichting.
Woensdagavond 15 januari 2003 heeft op de Tudderenderweg te Sittard een brandstichting plaatsgevonden. Kort na elkaar bleek zowel in een geparkeerde vrachtauto als in een sloopwoning brand uitgebroken te zijn.
Een getuige meldde omstreeks 21.35 uur de politie en brandweer een brand in een vrachtauto aan de Tudderenderweg. Tijdens het blussen van de brand in het laadgedeelte van de vrachtauto bleek dat er ook een uitslaande brand was in een leegstaande sloopwoning aan dezelfde straat. Beide branden werden door de brandweer geblust. Een van de belendende (bewoonde) percelen liep roet- en rookschade op. Bij onderzoek bleek de brand in de sloopwoning vrijwel zeker aangestoken te zijn met behulp van kranten. De politie stelt een onderzoek in.